کیک خرما
🌸موادلازم
· خرماهسته گرفته وخرد شده ... ۱ لیوان (ازهرنوع خرمایی میتونین استفاده کنین )
· آب جوش ...۱ لیوان
· هل ... ۱قاشق چایخوری
· تخم مرغ بزرگ... ۴عدد
· شکر ... ۱ لیوان
· روغن ... ۳/۴ لیوان
· وانیل ...۱ قاشق چایخوری
· دارچین ...۱قاشق غذاخوری
· بیکینگ پودر ...۱ قاشق غذاخوری
· آرد ... ۲.۵ لیوان
🌸مواد سس کاراملی:
۵۰گرم کره ، ۱۰۰گرم خامه ، ۲/۳ لیوان شکرقهوه ای یا سفید (من از شکر قهوه ای استفاده کردم)
تهـــــــــ👇یـــــــــه
خرما ها رو شسته و پوستش رو بگیرین هسته هاش رو در بیارین چند تیکه کرده و کنار بزارین .تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل خوب هم بزنین تا کرمی رنگ و کشداربشه ، بعد آبجوش رو کم کم همزمان با کار کردن همزن اضافه کرده و هم بزنین (این کار باعث میشه تخم مرغها پخته نشه) روغن رواضافه کنین بعد آرد، بیکینگ پودر ، پودر هل و دارچین رو مخلوط و الک کنید و در حد مخلوط شدن(نه بیشتر) هم بزنین نهایتا خرماهای خرد شده رواضافه کنین و هم بزنید . در قالب چرب و آرد پاشی شده ریخته در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰درجه بمدت ۱ساعت بپزید .(البته زمان پخت بستگی به نوع فرتون داره )
درست کردن سس کاراملی:
شکر رو داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم بذارید تا شکر ذوب بشه،چندبارتابه رو از دسته گرفته و آروم بچرخونید، بعد کره و خامه رو اضافه کرده و مخلوط کنین، در ابتدا شکر سفت میشه نگران نباشید چند دقیقه که روی حرارت موند کاملا حلشده و یکدست میشه از روی حرارت بردارین خنک که شد میتونین روی کیک بریزین و تزیین کنین ازاین کارامل در انواع رولتها ، دسر ها، تزئین شیرینی ها میتونین استفاده کنید.
نوش جانتون