02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
دیگچه مشهدی
دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی

 

دیگچه با برنج وشیر و برخی طعم دهنده ها پخته می شه

، دستور تهیه دیگچه بسیار شبیه طرز تهیه شیر برنج می باشد ولی سفت تراز شیر برنج است و آن را دم می کنند.

 البته به دو روش تهیه میشه که برخی در طرز تهیه آن برنج را با شیر می جوشانند که در این صورت به شیر بیشتری نیاز است و بعضی دیگر ابتدابرنج را با آب، کمی می جوشانند تا نرم گردد بعد به آن شیر را اضافه می کنند و معمولا در طبخ آن از برنج نیم دانه استفاده می کنند تا دیگچه یک دست و زیبایی را داشته باشند.

 

📝مواد لازم

 

·        برنج نیم دانه:۲۵۰ گرم

·        شیر: ۲ لیتر

·        شکر: ۲۵۰ گرم

·        هل ساییده: ۱۰ گرم

·        پودر پسته ( برای تزیین): به میزان کافی

·        گلاب: یک چهارم پیمانه

 

🏻طرز تهیه دیگچه مشهد:

 

برای پخت دیگچه باید بگذارید برنج دو سه ساعت قبل در آب خیس بخورد. بعد آب آن را خالی کرده در ظرف مورد نظر بریزید، مقداری شیر به آن اضافه کرده ، بگذاریدروی حرارت ملایمپخته شود و مدام هم بزنید و در این حین کم کم شیر رابه آن اضافه نمایید. مقداری شیر را نگه دارید تا بعد از اضافه کردن شکر و هل بریزید. وقتی برنج خوب پخته شد، شکر و هل را اضافه نمایید و بقیه شیر را هم اضافه کنید بگذارید به خوبی شکر، به خوردبرنج برود (در این مرحله از طرز تهیه دیگچه, کمی از مواد را بچشید تا اگر بسته به ذائقه ی شما شکر آن کم بود مقداری شکر اضافه نمایید). در پایان وقتی که مواد به شکل خمیری سفت درآمد، گلاب را اضافه کرده و مقداری هم بزنید، سپس دیگچه را دم کرده، حرارترا کم کنید تا یک ساعت دم بکشد. بعد از این مدت دیگچه را در ظرف دلخواه خود بریزید و روی آن را با پودر پسته تزیین نمایید.

      نکته:

     شمامیتوانید از زعفران دم کرده نیزاستفاده کنید که در پایان کار به دیگچه اضافه می شود.   می توانید این دسرر و دورنگ تهیه کنید. درحین هم زدن هیچ وقت ته دیگ را جدا نکنید و از روی ته دیگ هم بزنید.   از کمی کره یا خامه هم میشه استفاده کنید.

   نوش جان کنید😋