سلام دوستان عزیزم
صبح تون بخیرر
بایکی ازخوشمزه ترین های روزگار اومدم😋😋😋
کیک شیرازی
🌸نکات
_میتونید داخل مایه کیک کمی زعفران بریزید.
_اگر شهد دار دوست دارید کیک ها را بعد از پخت از قالب جدا کنید و داخل یه ظرف گود بریزید و شربت بدین روش تا شربتبه خوردش بره.
_من روی کیکهایی که از فر در آوردم هنوز کمی گرم بود بابرس کمی شربت زعفرانی زدم(کیک رو از قالب خارج نکردم و شربت زدم) برای همین کیک دورنگه و کم شهد
شما میتونید شربت بار معمولی و بدون زعفران استفاده کنید که دورنگ نشه 😉
_با این میزان که نوشتم تقریبا ۱۲ عدد مافین سایز متوسط داشتم.
(_عزیزانی که ترازو ندارن و میخوان اندازه های کیک رو بهپ داشته باشن میتونن از تبدیل گرم به پ که مینویسم استفاده کنن و محاسبات مربوطه رو انجام بدن ؛این فقط تبدیل پیمانه به گرم هست که واسه تمام دستوراتی که به گرم هست و میخواین به پ تبدیل کنید یا بلعکس میتونید استفاده کنید👇👇
· ۱پ آرد:۱۵۰گرم
· ۱پ شکر:۲۳۰گرم
· ۱پ روغن مایع:۲۱۰_۲۲۰گرم
· ۱پ ماست :۲۵۰گرم
· ۱پ آب یا شیر:۲۵۰گرم
· ۱پ شربت بار:۳۵۰_۳۶۰گرم)
کیک شیرازی
· تخم مرغ:۲عدد
· شکر دانه ریز:۱۲۵گرم
· ماست:۴۰گرم
· شربت بار: ۱ ق غ
· گلاب یا آب:۷۲گرم(۴۰گرم گلاب +۳۲گرم آب ریختم)
· روغن مایع:۷۲گرم
· آرد:۲۱۵گرم
· ب پ:۱ق چ سرخالی
· جوش شیرین:۱/۴ق چ سرخالی
· پودر هل:۱ق چ
تهیه👇
_تخم مرغ ها+شکر و پودر هل را همزده تا شکر حل شده و مایه تخم مرغی حجیم و پوک بشه.
_ ماست+گلاب+شربت بار را اضافه کرده کمی هم زده تا مخلوط شود.
_آرد و ب پ و جوش شیرین که با همالک کرده ایمرا اضافه ودر نهایت روغن مایع را با لیسک مخلوط میکنیم.
_قالب مافین را با روغن جداکننده (مخلوط۱ق غ آرد+۱ق غ روغن جامد) چرب کرده و مایه کیک را قالب ریخته و در فر ۲۲۰درجه گازی یا ۱۹۰درجه برقی کانوکشن به مدت۱۵_۲۰دقیقه میپزیم.
_وقتی کمی ازداغی افتاد آراماز قالب در آورده و شربت ولرم را قاشق قاشق روش میریزیم.
شربت بار:
· شکر: ۱ لیوان
· آب+ گلاب: ۱ لیوان
· زعفران ساییده نوک ق چ
· آب لیموی تازه :یک ق چ
_شکر +آب وگلاب+زعفران را در قابلمه ریخته و روی حرارت میذاریم تا شکر حل بشه(قبل از اینکه به جوش بیاد باید شکر حل بشه
هرچند دقیقه یکبار دسته های قابلمه را بگیرید وآرام بهم بزنید.
🌸بعد از اینکه به جوش آمد با قلم موی خیس ذراتی روی دیواره قابلمه را تمیز میکنیم.
این کارباعث میشه شربت شکرک نزنه.
شعله روکم کرده و اجازه میدیم ۶_۵دقیقه ریز بجوشه تا غلیظ بشه.
_در نهایت آبلیمو رو میریزیم و بعد از یکی دوجوش ازروی حرارت برمیداریم.