نان خشخاشی
· خامه مخلوط با عسل ۱/۲ لیوان
· دانه خشخاش ۳ ق غ
· شکر ۳/۴ لیوان
· نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
· کره یا روغن ۱/۲ لیوان
· شیر ۱,۱/۳ لیوان
· تخم مرغ ۳ عدد
· مایه خمیر ۱ ق غ
· آرد ۴ لیوان
· کشمش ۲_۳ ق غ
· وانیل نوک ق چ
👩🍳طرز تهیه
۱- شیر گرم را داخل کاسه ای بریزیدو پودر مایه خمیر ، 1 ق غ شکر و کمی آرد به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا عمل بیاد.
۲- روی ظرف را بپوشونید و به مدت 1 ساعت در جای گرمی بذارین تا حجمش بیشتربشه.
۳- پس از این مدت زمان خمیر را به آرامی با قاشق هم بزنید و کره آب شده را کم کم به آن اضافه و مخلوط کنید
۴- حالا 3 عدد تخم مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید در ادامه بقیه شکر ، وانیل و 1 لیوان آرد الک شده رانیز اضافه نمایید و خوب مخلوط کنید.
۵- پس از اینکه تمام موادخوب مخلوط شدند بقیه آرد باقی مانده رابا الک کم کم اضافه کنید و بادور کند همزن و پره های مخصوص هم زدن خمیر حدود 10 – 15 دقیقه خمیر را هم بزنید
۶- پس از این مدت زمان روی کاسه را بانایلون بپوشانید و به مدت 2 – 3 ساعت در جای گرمی قرار بدین تا حجم خمیر زیاد بشه ( این خمیر ترد و کمی چسبنده است ).
۷- دانه های خشخاش رابا چند لیوان آب داخل کاسه ای بریزید تا جایی که آب روی خشخاش هارا بپوشاند و پس از 15 دقیقه آب روی خشخاش را خالی کنید تا ناخالصی های آن گرفته بشه.
۸- بعد دانه های خشخاش رابا ۱ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدین تا به جوش بیاد ،پس از به جوش آمدن از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه صبر کنید و مجدد روی حرارت قراردهید تا به جوش بیاد
۹- مجدد از روی حرارت برداریدو 30 دقیقه صبر کنید سپس داخل پارچه ای بریزید و خوب ابکشی کنید ( دقت کنید که دانه های خشخاش نجوشن).
۱۰- خمیر را پس ازحجیم شدن به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه پهن کنید، دانه های خشخاش رابا خامه عسلی خوب مخلوط کنید ( مخلوط 1/2 لیوان خامه و 5 قاشق غذاخوری عسل )
۱۱- سپس به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هرقسمت را روی یکی از خمیرها پخش کنید
۱۲- روی هر کدام کمی کشمش بپاشید و هر تکه خمیر راجداگانه رول نمایید.
۱۳- کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و 4 خمیر را با فاصله زیاد از هم روی کاغذ قرار دهید ،برای روی خمیرها1 سفیده تخم مرغ ، 1/2 قاشق چایخوری خامه و 1/2 قاشق چایخوری پودر قندرا مخلوط کنید و با قلم و روی خمیرها بمالید
۱۴- سپس سینی خمیرها را به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار بدین تا حجم خمیرها بیشتر بشه.
۱۵- پس از این مدت سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 30 دقیقه قرار دهید ، پس از اینکه روی نان ها طلایی شد از فرخارج کنید و اجازه دهید نان ها خنک شوند سپس بصورت رولت برش بزنید و سرو کنید.