نان پنجیک
یه نوع نان خوشمزه است که شبیه پیراشکی کرم داره با این تفاوت که به جای سرخ شدن تو روغن تو فر درست میشه😋
🌸مواد لازم برای خمیر:
· تخم مرغ ۲ عدد
· شکر ۱/۴ پ
· آرد ۴۰۰ گرم
· روغن مایع ۱/۴ پ
· مایه خمیر فوری۲ ق چ
· آب یا شیر ولرم ۱/۲ پ
🌸مواد لازم برای کرم
· تخم مرغ (زرده)۱ عدد
· زعفران دم کرده۱ ق غ
· شکر ۱/۲ پ
· شیر ۱ پ
· آرد ۲ ق غ
· کره ۲ ق م
· وانیل۱/۴ ق
👇طرز تهیه:
۱_ابتدا مایه خمیررا با شکر مخلوط کرده و آب ولرم یا شیر ولرم روش میریزیم و روش رو می پوشونیم. ۱۰دقیقه میذاریم تا پف کنه.باید داغی آب یا شیر طوری باشه که اگه انگشت زدیم انگشتو داغ کنه ولی نسوزونه.
۲_روغن و شکر و تخم مرغ رو اضافه کرده و هم میزنیم و بعد مایه خمیر عمل اومده رو هم اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.آرد ها را کمکم به مواد اضافه کنید وابتدابا نوک انگشتان هم بزنید تا به شکل خرده نان دربیاد. بعد با تمام دست ورز بدین تا جایی که خمیر جمع بشه.ابتدا خمیر چسب ناکه ولی آنقدر ورز میدیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد.
۴_روی خمیر را پوشانده و درجای گرم به مدت دو ساعت استراحت میدیم.بعد از استراحت پف خمیر را میگیریم و به چونه های مساوی تقسیم میکنیم.
۵_دوباره یک ربع استراحت میدهیم و درفر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰دقیقه میپزیم.
۶ _برای تهیه کرم زعفرانی ابتدا شکر و تخم مرغ روبا دور کنده مزن بزنید تا کرم رنگ وکشداربشه.
بعد شیر و زعفران و آرد را با هم مخلوط میکنیم و روی شعله ملایم قرارمیدیم ومرتب هم می زنیم تا بجوش بیاد.
حالا شعله روکم کرده و مایه تخم مرغی رو اضافه میکنیم و تند هم میزنیم تا مثل فرنی غلیظ بشه.
۷_بعد از روی حرارت بردارید و وانیل و کره رو بهش اضافه کنید و بذارید خنک بشه.
۸_نون ها روهم برش می زنیم وکرم زعفرانی میریزیم و روش رو با پودر قند یا پودر پسته تزیین می کنید.
نوش جان