کلوچه خرمایی دزفول
موادلازم:
۱-آرد۵۰۰ گرم
۲- روغن جامد۱۵۰گرم
۳-آب ۲۵۰ گرم
۴-زیره سیاه یا سبز۲ ق غ
۵- خمیر مایه خشک۱ ق م
۶-خرما که بهتره کبکاب باشه به مقدار لازم
۷-کمی عسل رقیق شده
۸-کنجد برای تزیین
طرزتهیه:
آرد را داخل ظرف ریخته خمیر مایه خشک رو اضافه وبعد کم کم روغن جامد روریخته وبهم می زنیم.بعد آب روکم کم اضافه کرده وبهم میزنیم تا خمیرکاملا نرم و لطیف بدست بیاد. زیره رو از شب قبل شسته و خیس کرده و میذاریم تا آبش بره رواضافه می کنیم خمیر ورز زیاد نمیخواد وقتی مواد همه با هم مخلوط شد داخل همون ظرف استراحت نیم ساعته داده و وقتی حجم خمیر کمی زیاد شد چانه ۱۰۰ تا۱۵۰ گرمی گرفته وکمی خرما ی له شده وسط چونه گذاشته کاملا میبندیم وچونه رو گرد کرده وبا وردنه دوبار روشمی کشیم تا هم نازک وهم خرما کاملا در چانه پخشبشه و بعد درسینی چیده و با چنگال یا مُهر مخصوص(دردزفول مهرراسُک سُک میگن) مهر میزنیم وباعسل رقیق شده رومال کرده و کنجد می زنیم ودر فر از قبل گرم درجه ۱۸۰مدت ۱۵ تا۲۰دقیقه میپزیم چون خمیر نازک هست زیاد توفر نمونه خشک میشه و رنگش مثل بیرون زیاد تیره نمیشه مگر اینکه گریل روشن کنید البته زیاد خشک نشه.
نکته:این نان اصلاشکر نداره و شما میتونید یک تا دو قاشق به آردتون شکر اضافه کنید هم شیرین میشه هم روی نانها طلایی تر میشن.البته من اضافه نکردم.
نکته:من از آرد قنادی نول استفاده کردم میتونید یک تا دو قاشق بهش آرد گندم اضافه کنید .
نکته:اگر خرما کبکاب نداشتین از خرمای دیگه استفاده کنید هسته بگیرید کاملا له یا چرخ وبه شکل خمیری بشه.