02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
کلوچه خرمایی دزفول
کلوچه خرمایی دزفول

کلوچه خرمایی دزفول

 

موادلازم:

۱-آرد۵۰۰ گرم

۲- روغن جامد۱۵۰گرم

۳-آب ۲۵۰ گرم

۴-زیره سیاه یا سبز۲ ق غ

۵- خمیر مایه خشک۱ ق م

۶-خرما  که بهتره کبکاب باشه به مقدار لازم

۷-کمی عسل رقیق شده

۸-کنجد برای تزیین

طرزتهیه:

آرد را داخل ظرف ریخته خمیر مایه خشک رو اضافه وبعد کم کم روغن جامد روریخته وبهم می زنیم.بعد آب روکم کم اضافه کرده وبهم میزنیم تا خمیرکاملا نرم و لطیف  بدست بیاد. زیره رو از شب قبل شسته و خیس کرده و میذاریم تا آبش بره رواضافه می کنیم  خمیر ورز زیاد نمیخواد وقتی مواد همه با هم مخلوط شد داخل همون ظرف استراحت نیم ساعته داده و وقتی حجم خمیر کمی زیاد شد چانه ۱۰۰ تا۱۵۰ گرمی گرفته وکمی  خرما ی  له شده وسط چونه گذاشته کاملا  میبندیم وچونه رو گرد کرده وبا وردنه دوبار روشمی کشیم تا هم نازک وهم خرما کاملا در چانه پخشبشه و بعد درسینی چیده و با چنگال یا مُهر مخصوص(دردزفول مهرراسُک سُک میگن) مهر میزنیم وباعسل رقیق شده رومال کرده و کنجد می زنیم  ودر فر از قبل گرم  درجه ۱۸۰مدت ۱۵ تا۲۰‌دقیقه میپزیم چون خمیر نازک هست زیاد  توفر نمونه خشک میشه و رنگش مثل بیرون زیاد تیره نمیشه مگر اینکه گریل روشن کنید البته زیاد خشک نشه.

نکته:این نان اصلاشکر نداره و شما میتونید یک تا دو قاشق به آردتون شکر اضافه کنید هم شیرین میشه هم روی نانها طلایی تر میشن.البته من اضافه نکردم.

نکته:من از آرد قنادی نول استفاده کردم میتونید یک تا دو قاشق بهش آرد گندم اضافه کنید .

نکته:اگر خرما کبکاب نداشتین از خرمای دیگه استفاده کنید هسته بگیرید کاملا له یا چرخ وبه شکل خمیری بشه.