02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
نان کماج
نان کماج

نان کماج

 

مواد لازم:

·       آب گرم (داغ نباشه) نصف لیوان (لیوان دسته دار)

·       شیر ولرم ۱ لیوان

·       تخم مرغ ۳ عدد

·       شکر ۳/۴ لیوان

·       روغن مایع کمی بیشتر ازنصف لیوان

·       خمیر مایه ۱/۵ قاشق سوپخوری

·       آرد سفید ۵ تا ۶/۵ لیوان (آرد رو الک کنید و لیوان رو با قاشق پر کنید)

·       نمک ۱ قاشق چایخوری

·       زرد چوبه کمی در صورت تمایل

رومال:

·       تخم مرغ ۱ عدد

·       شیر ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

خمیر مایه و ۳ قاشق سوپخوری از شکر رو با آب کمی مخلوط کنید درشرو بذارین ۱۰ دقیقه زمان بدین تا عمل بیاد و کف کنه. تخم مرغها رو با همزن دستی خوب بزنید تا یکدست بشه بعد شیر و شکر و روغن رو اضافه مخلوط کنید خمیرمایه آماده رو اضافه مخلوط کنید آرد رو به همراه نمک و در صورت تمایل زردچوبه به تدریج اضافه کنید ابتدابا قاشق چوبی مخلوط کنید وقتی که شروع به جمع شدن کرد با دست ورز بدین این خمیر کشدار و چسبناکه ولی وقتی بکشید بایداز ظرف و دست جدا بشه پس آرد رو تا وقتی اضافه کنید که خمیر ازظرف جدا بشه. خمیر رو پوشانده در محل گرم استراحت بدین تا دو برابر بشه حدود یک ساعت.خمیر آماده رو به اندازه و شکلهای دلخواه می تونید درست کنید. شکل ساده گرد هست که میتونید چانه کنید و کمی صاف کنید و یاچانه رو باز کنید و روی نون رو با کاتر و یاوسیله ای که بشه طرح انداختبه شکل دلخواه طرح بندازین کاتر رو خوب فشار بدین. من با یه ماسوره بزرگ ساده طرح انداختم. نونها رو داخل سینی کاغذ انداخته یا چرب شده با روغن جامد با فاصله قرار بدین پوشانده ۲۰ دقیقه استراحت بدین بعد رومالبزنید و کنجد بپاشید و در فر گرم با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدین تا طلایی بشن حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه

🌺نوش جان :)