02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
مسقطی شیرازی
مسقطی شیرازی

  مسقطی شیرازی

 

مواد لازم :👇

آب 6 پیمانه

گلاب 1 پیمانه

شکر 3 پیمانه

نشاسته گُل 1 پیمانه

نشاسته گل همون نشاسته گندم هست که به صورت تکه تکه ست از سوپرمارکتها و لوازم قنادیا میتونید تهیه کنید.

روغن مایع 1/3پیمانه

زعفران به میزان لازم(یعنی زیاد😉)

جوهر لیمو 1/4قاشق چایخوری

مواظب باشید اگه جوهر لیمو زیاد بریزید مسقطی ترش میشه پس بااحتیاط اضافه کنید...در غیر اینصورت مجبورید شکر بیشتری اضافه کنید تا ترشی مسقطی متعادلبشه.

که جای جوهر لیمو از همون مقدار آبلیمو استفاده کنید.

دستور تهیه :👇

ابتدا 4پیمانه ازآب +1 پیمانه گلاب+شکر+جوهر لیمو را با هم مخلوط و روی حرارت بگذارید در حدی که شکرحل شود و قابلمه را ازروی شعله بردارید.

بعد2 پیمانه باقیمانده از آب را با نشاسته مخلوط کرده و کنار بگذارید تا نشاسته باز شده و در آب حل شود سپس از صافی رد کنید و به مخلوط آب و شکر و گلاب اضافه کرده و مواد را مجددا روی حرارت قرار دهید.

سپس روغن را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.

وقتی شروع به غلیظ شدن کرد زعفران دمکرده غلیظ را هم اضافه کنید.

 

  نکات طلایی

مخلوط را روی حرارت ملایم مدام با قاشق ترجیحا چوبی هم بزنید.

زمان پخت مسقطی باید کاملا طولانی باشه تا مسقطی در پایان شفاف بشه و به هیچ عنوان طعم نشاسته در اون معلوم نباشه،اصطلاحا نشاسته باید خوب پخته بشه...

معمولا حداقل زمانپخت مسقطی بین 3_3/5ساعت باید طول بکشه و البته هر چه طولانی تر بهتر

در این سه ساعت باید مدام همزده بشه

حتما از جوهر لیمو استفاده کنید چون در کیفیت نهایی مسقطی بسیار مؤثره ومانع از شکرک زدن شده و کمک به شفافیت مسقطی میکنه پس حذفش نکنید.

ولی مواظب باشید زیاد نریزید که مسقطی ترش میشه و باید شکر بیشتری اضافه کنید تا ترشی اون متعادل بشه.

وقتی مواد کمی قوام آمد میتوانید مقداری خلال بادام تفت داده شده (به دلخواه)به مسقطی اضافه وهم بزنید ولی از خلال پسته استفاده نکنید چون روی رنگو طعم مسقطی تاثیر میذاره.

بعد از پخت تا مواد داغ است در سینی فلزی بریزید و با پشت قاشق چرب خوب صاف کنید و برای 5 تا 6 ساعت درمحیط آشپزخانه قرار بدید تا ببنده و بعد برش بزنید.نیازی به چرب کردن ظرف نیست و مسقطی بعد از بسته شدن راحت از ظرف جدا میشه.

در پایان به صورت مربع یا لوزی برش زده و با پودر یا خلال پسته تزیین و سرو کنید.

وقتی مسقطی آماده ست که شما موقع هم زدن کف ظرف رو ببینید واگه مقداری از مسقطی رو در قاشق بریزید و قاشق رو کج کنید به صورت تکه تکه از قاشق بریزه مطابق فیلم...

مسقطی رو در جای خنک و در ظرف دربسته تا یک هفته میشه نگهداری کرد.