لگیمات جنوبی
ویژه رمضان
یکی ازشیرینی های کشورهای خلیجی لگیمات هست که درمناطق جنوبی کشورما مثل بوشهر و خوزستان و هرمزگان هم جزء دسرهای اصلی ماه رمضان است.
👇مواد لازم:
· ۲ لیوان آرد سفید
· ۲ ق غ نشاسته ذرت
· ۱ ق غ شکر
· زعفران ساییده کمی
· ۱/۲لیوان گلاب
· ۱ ق چ پکینگ پودر
· ۱ ق چ خمیر مایه
· ۱/۵ لیوان شیر (میزان شیربستگی به نوع آرد داره ممکنه کمی تفاوت داشته باشه)
· روغن مایع اندازه لازم
مراحل 👩🍳تهیه:
همه مواد رو بریزید تو یه کاسه.با هم مخلوط کنید و باقاشق چوبی خوب هم بزنید. غلظت مایه بعدازبهم زدن باید طوری باشه که ازقاشق بریزه.غلظت لگیمات خیلی مهمه. چون اگه سفت بشه توش نمی پزه و اگه خیلی شل باشه توش خیلی روغنی میشه.روی مایه روبپوشونید و بذارید یک ساعت بمونه تا ور بیاد. بعد از مایه بایه قاشق چرب تکه های کوچیکی به اندازه تقریباً یه فندق درشت بردارید و تو روغن شناور و داغ سرخ کنید.
🌸نکته مهم: بعدازداغ شدن روغن حتما شعله روخیلی ملایم کنیدتا لگیمات در روغن خوب سرخ ومغزپخت بشه. می تونید مایه رو توی قیف بریزید.
به هر حال لگیمات ها رو مرتباً هم بزنید تا همش سرخ بشه. البته چون حالت گرد و توپی داره یه طرفش که سرخ شد،رو همون طرف میمونه و نمیشه یکی یکی لگیماتها رو برگردوند تا اون طرفشون هم سرخ شه.
برای همین مرتب باید با یه کفگیر شیرینیها رو زیر و رو کنید. بعداز سرخ شدن، اون ها رو توی شهد بندازید و آرام زیر و رو کنید تا شربت به خوردشون بره .چند دقیقه باید توی شهد بمونند بعد شیرینیها روتوی صافی بریزید تا شهد اضافیشو نگرفته بشه.
می تونید شیرینیهارو بعد ازسرخ کردن باعسل یا شیره خرما شیرین کنید و باپودر پسته و نارگیل تزیین کنید.
🥃شربت بار:
۲ لیوان شکر با۱/۲لیوان آب+۱/۲ لیوان گلاب وکمی زعفران روی اجاق گذاشته و وقتی بجوش اومد شعله روکم می کنیم تا ریزجوش بزنه وکمی غلیظ بشه.(۵_۳ دقیقه) بعدچند قطره آبلیمو اضافه میکنیم و شعله و خاموش کرده و میذاریم سرد بشه.