کلمپه کرمانی
مواد لازم :
· کره۱۲۵گ ،
· روغن نیمه جامد۱۲۵گ
· پودر شکر۷۰گ
· تخم مرغ۱عدد ،
· عسل یا شیره۲۰گ ،
· شیرولرم ۱و۱/۴پ ،
· آب ولرم۱/۸پ ،
· ارد۴پ.یا۵۸۰گرم ،
· هل ساییده۱ق چ ،
🌼 مواد میانی :
· خرمای پاک شده۳۵۰گ
· گردو نگینی۱۵۰ ،
· هل ساییده۴ق چ ،
· زیره ساییده ۱ق چ
· میخک۱/۲ق چ
· ، دارچین۱ق چ ،
· جوز۱/۸ق چ
🌼نکته:
ادویه ها را کم نکنید عطر و مزه کلمپه به ادویه اونه اگر کم. یا حذف کنید فقط دارید نان و خرما میخورید
👇شروع:
پودرشکر و کره وروغن را میزنیم تا پوک بشه. تخم مرغ و عسل و پودر هل را اضافه کرده و در آخر شیر وآب ولرم و خوب مخلوط میکنیم . (در این مرحله اگر خواستیم کلمپه زعفرانی درست کنیم۱/۴ق چ پودر زعفران اضافه میکنیم) و در آخر آرد را کم کم اضافه میکنیم تا خمیر لطیفیکه به نرمی لاله گوش باشه درست کنیم .
حالا خمیر را درکیسه فریزر گذاشته وبه شکل مستطیل میکنیم و نیمساعت در یخچال استراحت میدیم .بعد خمیر را کم کم به به ضخامت۳میلی باز میکنیم قالب میزنیم و از مواد خرمایی که خوب مخلوط شده وسط خمیر میذاریم.طوری که لبه خمیر خالی باشه.بعد یک خمیر دیگه روی خرما گذاشته و با مهر خوب و عمیق نقش میندازیم.مهر بایدحتما شیارهای عمیق داشته باشه و تا جاییکه به خرما برسه روی خمیر فشار بدید که بعد از پخت نقش مهر روی شیرینی بماند.حالا دور شیرینی را با انگشت سبابه و شست میپیچیم و تزئین میکنیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت۱۷۵درجه و طبقه بالا میپزیم تا قسمت چین دار شیرینی طلایی بشه.
🌸نکته:
دوستان فقط سرعت عمل داشته باشید یا چند نفری درست کنید که خمیر مدت طولانی نمونه چون سفت میشه.نکته دیگه اینکه هر دفعه مقداری خمیر بردارید وتا آخر قالب بزنید و بعدیک تکه خمیر دیگه بردارید که خمیر هی ورز نخورهچون به روغن میفته و کش میاد.