02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
کلوچه خرمایی دزفول
کلوچه خرمایی دزفول

کلوچه خرمایی دزفول

 

موادلازم:

۱-آرد۵۰۰ گرم

۲- روغن جامد۱۵۰گرم

۳-آب ۲۵۰ گرم

۴-زیره سیاه یا سبز۲ ق غ

۵- خمیر مایه خشک۱ ق م

۶-خرما  که بهتره کبکاب باشه به مقدار لازم

۷-کمی عسل رقیق شده

۸-کنجد برای تزیین

طرزتهیه:

آرد را داخل ظرف ریخته خمیر مایه خشک رو اضافه وبعد کم کم روغن جامد رو ریخته وبهم می زنیم.بعد آب رو کم کم اضافه کرده و بهم میزنیم تا خمیرکاملا نرم  و لطیف  بدست بیاد. زیره رو از شب قبل شسته و خیس کرده و میذاریم تا آبش بره رواضافه میکنیم  خمیر ورز زیاد نمیخواد وقتی مواد همه با هم مخلوط شد داخل همون ظرف استراحت نیم ساعته داده و وقتی حجم خمیر کمی زیاد شدچانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرمی گرفته وکمی  خرما ی له شده وسط چونهگذاشته کاملا  میبندیموچونه رو گرد کرده وبا وردنه دوبار روش میکشیم تا همنازک وهم خرما کاملا در چانه پخش بشه و بعد درسینی چیده وبا چنگال یاسمین  مهر مخصوص(دردزفول مهر راسُکسُک میگن) مهر می زنیم وباعسل رقیق شده رومال کرده وکنجد می زنیم   ودر فر از قبل گرم  درجه ۱۸۰مدت ۱۵ تا ۲۰‌دقیقه میپزیم چون خمیر نازک هست زیاد  تو فر نمونه خشک میشه و رنگش مثل بیرون زیاد تیره نمیشه مگر اینکه گریل روشن کنید البته زیاد خشک نشه.

 

نکته:این نان اصلا شکر نداره و شما میتونید یک تا دو قاشق به آردتون شکر اضافه کنید هم شیرین میشه هم روی نانها طلایی تر میشن.البته من اضافه نکردم.

 

نکته:من ازآرد قنادی نول استفاده کردم میتونید یک تادو قاشق بهش آرد گندم اضافه کنید .

نکته:اگر خرما کبکاب نداشتین از خرمای دیگه استفاده کنید هسته بگیرید کاملا له یا چرخ وبه شکل خمیری بشه.