02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
شیرینی برنجی  🍥
شیرینی برنجی 🍥

شیرینی برنجی  🍥

مواد لازم:

·       آرد برنج مرغوب ٢٥٠ گرم

·       پودر قند ٧٠ گرم

·       تخم مرغ ١ عدد كوچك

·       روغن جامد آب شده و خنك ١٢٥ گرم ( روغن صاف قنادى هم قابل استفادست)

·       پودر هل ١ ق چاي خورى

·       گلاب ١ ق سوپخورى

 

             شروع:👇

پودر قند رو تو يه كاسه ى بزرگ الك كنيد، روغن رو بهش اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد تا مخلوط بشه.پودرهل الك شده رو بهش اضافه كنيد. زرده و سفيده ى تخم مرغتون رو جدا كنيد، زرده رو به مخلوط روغن و پودر قند اضافه كنيد و هم بزنيد. سفيده رو جدا با چنگال بزنيد و فقط نصفش و به مخلوط شيرينى اضافه كنيد، نصف ديگشو لازم نداريم. گلاب رو هم اضافه كنيد و در نهايت آرد الك شده رو كم كم اضافه كنيد، اگه آرد رو از حرير رد كرديد كه بهتر هم ميشه،( ممكنه همه ى آرد لازم نشه، زيادىِ آرد باعث ترك خوردن شيرينى  ميشه)،با قاشق هم بزنيد تا خمير شيرينى جمع بشه.بعداز جمع شدن خمير، كمى  ورز بديد ، (اگر احساس كرديد خمير خوب جمع نميشه ، يه بار از چرخ گوشت رد كنيد، معمولاً نياز نميشه، ولى براىاطمينان گفتم كه نگران نشيد.) بعدش خمير رو تو يه نايلون بذاريد، به مدت ٢٤ ساعت تو محيط آشپزخونه بمونه.بعد از اين زمان ، كف سينى فر كاغذ روغنى بندازيد، از خمير به اندازه ى مساوى ( اندازه ى يه گردو) برداريد و گرد كنيد و بذاريد تو سينى و بعد با مهر مخصوص روش فشار بديد و تخم خرفه بپاشيد. در نهايت طبقه ى وسط فرِ از قبل گرم شده با دماى ١٥٠ درجه ى سانتيگراد به مدت ١٥ دقيقه قرار بديد. بعد از زمان گفته شده ازفر در بياريد و تا يك ساعت بهش دست نزنيد كه بدجور پودرميشه😁

درصورتی که بخواین شیرینی زعفرانى هم درست کنید ،

 بعد از آماده شدن خمير، اونو دو قسمت كنيد، و به يه قسمتش يه ق چ زعفران غليظ حل شده بزنيد و ورز بديد تا مخلوط شه . با اين ميزان مواد  حدود ٣٥ تا شيرينى ١٥ گرمى در مياد.

اندازه هارو دقيقاً طبق دستور بزنيد، تو پخت شيرينى نميشه با پيمانه اندازه گيرى كرد، هرچه دقيق تر باشه نتيجه ى كار عالى ميشه.

هر شيرينى ممكنه چند مدل دستور پخت مختلف داشته باشه، هر دستورى هم به يه شكل جواب ميده پس نبايد دستورهارو باهم مقايسه كرد.

پيشنهادميكنم تا جاييكه ممكنه از روغن صاف قنادى استفاده نكنيد، ما هدفمون پخت شيرينى خونگى سالم ،با طعم و مزه ى خونگى هست.من خودم به هيچ عنوان از روغن صاف قنادى استفاده نميكنم،چون اصرارى به اين ندارم كه شيرينى هام تا شيش ماه قابل خوردن باشه.

به استقبال نوروزبرویم.