برشتوک دورنگ
برشتوک نخودچی یاحلوای خشک یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی , دسری ساده و خوشمزه است که برای پذیرایی درمراسم روضه خیلی مناسبه.این شیرینی مزهای شبیه نان نخودچی دارد با این تفاوت که نیاز به پخت در فر ندارد و باید در یخچال قرار داده شود.برشـتوک بر اساس نوع آردی که مصرف میشود بنام برشتوک گندم و برشتوک نخودچی خوانده میشود. برشتوک دو رنگ ترکیبیاز ایندو است.
مواد :
لایه اول:
· آرد نخودچی……………200 گرم
· پودر قند…………………80 گرم
· روغن جامد……………..80 گرم
· پودر هل………………… 1 قاشق چایخوری
لایه دوم:
· آرد گندم………………..200 گرم
· روغن جامد…………….100 گرم
· پودر قند………………..100 گرم
· پودر کاکائو……………..2 قاشق چایخوری
· پودر هل………………..1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
آرد نخودچی را تفت میدهیم تا رنگ آن کمی تغییر کند.(آرد نخودچی نیازی به تفت دادن زیاد ندارد)
روغن را اضافه کرده و باز کمی تفت می دهیم.سپس از روی حرارت برداشته و پودر قند و پودر هل را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.کف یک ظرف مستطیل را کاغذ روغنی انداخته و مواد را درون آن پهن می کنیم.بعد داخل یخچال قرار می دیم تا خودشو بگیره.لایه دوم را نیز به همین روش درست کرده و روی مواد لایه اول پهن می کنیم .
بعد از سرد شدن برشمی زنیم.
❤نوش جان
نکات :
برشتوک رو اگه باکره درست کنید طعمش غالب میشه و ماندگاریش هم کم میشه. بنابراین بهتره که از روغن جامد استفاده کنید.
آرد نخودچی رو بهتره یکبار از الک رد کنید.