پیازترشی
یک کیلو پیاز بنفش ریز رو پوست کنده و شسته و کاملا خشک میکنیم (اصلا نباید آب داشته باشن چون باعث میشه ترشی کپک بزنه) و بعد پیازها رو به همراه دو سه حبه سیر و یک عدد لبوی خام خورد شده داخل شیشه ریخته و روی اون ها مقدار کافی سرکه سفید و بسته به مقدار پیازها نمک میریزیم و دررو کاملا کیپ میکنیم و به مدت تقریبا یک ماه در یک مکان تاریک و خنک نگهداری میکنیم و بعد به یخچال منتقل می کنیم چون اگه بیرون یخچال باشه به مرور رنگش میپره
پ.ن.میتونید به جای لب و از کلم بنفش استفاده کنید ولی به خوشرنگی لبو نمیشه