قطاب یزدی
· مواد لازم برای خمیر
· زرده تخم مرغ ۲عدد
· آرد سفید قنادی به مقدار لازم
· بکینگ پودر ۱قاشق چایخوری
· پودر قند۲تا۳قاشق غذاخوری
· پودر هل نصف ق غ
· کره یا روغن جامد آب شده۱۰۰گرم
· ماست ۱۰۰گرم
مواد لازم برای داخل خمیر
· پودر بادام ۲۰گرم
· پودر گردو ۲۰گرم
· ۱۰گرم پودر پسته البته در صورت تمایل
· کمی گلاب
· پودر قند ۱۰۰گرم
· پودر هل مقداری
· روغن سرخ کردنی
🌸طرز تهیه
کره به دمای محیط رسیده یاروغن من کره زدم همراه با زده های تخم مرغ چند دقیقه باهمزن می زنیم تا کرم رنگ وترکیب شوند بعد ماست وهل وبکینگ پودر اضافه کرده بازبزنیم حالا هم زن را کنار میزاریم آرد را قاشق قاشق اضافه می کنیم بنده آرد را الک کرده به مواد اضافه کردم یواش یواش ورز میدیم تا کره براثر گرما به خارج از خمیرنفوذ نکنه بعداز اینکه خمیر لطیفی به دست آوردیم وکاملا درون ظرف جمع شد توی یک نایلکس قرار میدیم وبه مدت ۱ساعت درون یخچال استراحت میدیم حالا میریم سراغ مواد درونی خمیر،پودر بادام پسته وگردو همراه با پودر قند وهل رو باهم ترکیب می کنیم. بعد کم کم به مواد گلاب اضافه می کنیم به حدی که مواد منسجم بشه وبه راحتی بتونیم بهش شکل بدیم وموقع گذاشتن موادمیانی روی خمیر باقلوا پخش نشه اینکار باعث میشه گلاب هم عطر بسیار خوبیبه مواد بده وهم هنگام پیچیدن به لبه ها نفوذ نکنه بعداز اینکه خمیر ۱ساعت استراحت کرد روی تخته کار خیلی کم آرد پاشی می کنیم خمیر را باوردنه پهن می کنیم ضخامت در حد۳میل به نظرم عالیه. باکاتر گرد به اندازه مناسب قالب می زنیم از مواد مغزیجات بانوکانگشت برداشته درون کف دست گرد می کنیم در مرکز خمیر قرار میدیم دولبه خمیر را بانوک انگشت فیکس می کنیم و می پیچیم وبلافاصله درون روغن داغ سرخ می کنیم توصیه می کنم دونفره این مرحله رو انجام بدین به این دلیل که خیلی زودسرخ میشه وسرعت عملتون باید بالا باشه.
🌸نکته مهم:
وقتی قطاب رو می پیچیم باید سریع سرخ بشه چون متاسفانه اگر کمی روی خمیر خشک بشه توی سرخ شدن باز میشه وتمام مواد بیرون میریزه روغنتون خراب میشه وفقط کاور قطاب براتون میمونه. وقتی قطابها سرخ شد کمی بذارین از داغی بیفته.بعد خیلی آرامدانه دانه داخل پودر قند وهل میغلطانیم وباپودر پسته تزئین می کنیم.