نان پریتزل
نان پریتزل( یک نان خوشمزه آلمانی است . این نان بافتی بسیار عالی داره و به عنوان میان وعده ای خوشمزه و عصرانه ای لذیذ خصوصا برای بچه ها مناسبه .
این نان را گاهی به نان شیرینی پریتزل نیز می شناسند و در کنار چای سرو می کنند.
📝مواد لازم
· شیر یک فنجان
· کره ۵قاشق غ
· خمیر مایه ۲۰ گرم
· نمک یک قاشق چ
· شکر ۳ قاشق غ
· آرد ۲ ویک چهارم پیمانه
· دارچین به اندازه لازم
✍طرز تهیه :
ابتدا فررابا۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تاگرم بشه. شیر را گرم کنید تا ولرم بشه.یعنی اگر دستخود را داخل شیر کردید احساس گرما بکنید اما دست نسوزه. خمیر مایه را به شیر ولرم اضافه کنید تا عمل کنه و ور بیاد. خمیرمایه بعد از حدود ۵ دقیقه شروع به ور آمدن می کنه.وقتی حباب زد و حجم مایه زیاد شدآماده استفاده است.یک پیمانه از آرد و شکر را باالک به شیراضافه کنید و هم بزنید تاآرد و شکر با شیر و خمیر مایه یکدست شده و غلیظ بشن.بعد۲ قاشق از کره راذوب کنید و به مایه اضافه کرده ومواد را خوب مخلوط کنید.باقی مانده آرد و نمک راباالک اضافه کنید ومجدد مخلوط کنید. اگرپس ازمخلوط کردن خمیر چسبناک بود و نیاز به آرد بیشتری دارد.بااحتیاطوبایک قاشق غذاخوری (یک قاشق )آرد اضافه کنیدوبهم بزنید تا خمیر کاملا شکل بگیرد وبه دست نچسبد.اگربیش ازحدآرداضافه کنید خمیرسنگین شده ونتیجه کارشماخوب نمیشه. خمیر را گرد کنید و در کاسه چرب شده بذارید. روی ظرف سلفون بکشید و خمیر را یک ساعت استراحت بدین تا حجم آن دو برابر شود.بهتر است جای نگهداری خمیر گرم باشد.بعد از ور آمدن وآماده شدن خمیر ابتدا چنددقیقه ورز بدین تاپف خمیر گرفته بشه وبعدیک چانه کوچک از آنبردارید. با دست و روی سطح میز خمیر را باز کنید و به شکل رشته نازک طناب در بیاورید.ابتداآن را به شکل منحنی تا کنید و شبیه u در آورید.دو سر خمیر را از همرد کنید.دو سر رد شده را به هم گره بزنید.دو سر را با گره وسط روی قسمت پایینی خمیربرگردانید.حالا ۲ ق غ شکر را بایک ق غ آبجوش خوب حل کنید وکمی روغن مایع به آن اضافه کنید وخوب بهم بزنید وبابرس روی خمیرهای آماده بزنید.نانها بعداز رومال کردن شیرین و براق میشن.حالا سینی روتوی فربذارین (۱۰ دقیقه) تا روی نانها طلایی بشه.یه کاسه کوچولو آب توی فربذارین تانانها نرم بمونند. بعدازخنک شدن با مخلوطی ازپودرقند ودارچین ؛نان هاروتزیین کنید.