شیربرنج خامه ای
مواد لازم :
· برنج نیم دانه معطر: 1 لیوان(٣۰۰گرم)
· شیر: 1 لیتر
· شکر :2 قاشق غ
· گلاب: نصف پیمانه
· خلال بادام: 50 گرم(دلخواه)
· خامه صبحانه:٢۰۰ گرم
· نمک :کمی
👩🍳طرز تهیه :
برنج را پاک کرده خوب شسته وحداقل 3 ساعت در آب خیس كنید تا برنج هنگام پخت، خوب له شود و لعاب بیشتری بیندازد. سپس برنج را در آبكش ریخته و آب آن را دور بریزید. برنج را با ٣لیوان آب دریکقابلمه نسبتابزرگ روی شعله بگذارید . وقتی بجوش آمد شعله راملایم کنیدوحدودیک ساعت زمان بدهیدتابرنج له بشود.سپس شیر را اضافه كرده وخوب بهم بزنیدو شعله را كم كنید تاشیر برنج بپزد و كاملاً لعابدار شود. بعد شكر را بیفزایید و هم بزنید تا كاملاً درمواد حل شود. می توان شكر را اضافه نكرد و شیر برنج را با شیرینی های دیگری مانند شیره انگور، عسل، مربای گل و ...، برابر با سلیقه تان سرو كنید. در واقع، این مورد بستگیبه ذائقه شما دارد. می توانید چند عدد هل راداخل یك تنظیف (پارچه صافی) بریزید و دورآن را با نخ ببندید. این بسته هل را درون ظرف بیندازید تا شیر برنج طعم و عطر هل بگیرد.استفاده از این روش سبب می شود رنگ شیر برنج تغییر نكند. سپس بسته هل را از شیر برنجدر بیاورید و در این مرحله، گلاب را بریزید و بعد از یكی دو جوش، نیمی از خلال بادامرا نیز داخل شیر برنج بریزید تا كمی نرم شود. در آخر، خامه را به شیر برنج اضافه كنید و بهم بزنیدو آن را در ظرف مخصوص سرو بكشید و روی آن را با خلال پسته و بادام تزیینكنید.
🥛نکته:
*غلظت شیربرنج درآخرپختوقبل ازسروبایدمثل حلیم باشد.
پس دقت کنیدکه شیربرنجرازودترازموعدازسرشعله برندارید.
*درحین پخت چندبارشیربرنج راهم بزنیدکه ته نگیرد.