02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
کلوچه شکری دزفول
کلوچه شکری دزفول

کلوچه شکری دزفول

من کلوچه رو با شیردرست کردم. برای رومال از یک دونه زرده + یک چهارم ق چ خامه استفاده کردم.قطر خمیر رو حدود ۴ میل گرفتم و قالب زدم. بعد استراحت ربع ساعته دوباره روی کلوچه ها رو باچنگال سوراخ بعد رومال کردم.

 موادلازم👇

·       آب یا شیر ولرم1 پیمانه

·       شکر 1 پیمانه

·       روغن مایع 1/2 پیمانه

·       آرد سفید یا نان فانتزی 3 و 1/2 پیمانه

·       نمک 1/4 ق چ

·       زیره 1 ق غ سرپر

·       مایه خمیر فوری1 و 1/2 ق چ

·       بکینگ پودر 1/2 قچ

·       جهت رومال:

·       زرده تخم مرغ و کمی زعفران آبکرده و کنجد

طرز تهیه:

ابتدا ۳ پیمانه آردونمک و ب پ روباهم الک کنید.بعد شکرومایه خمیر و زیره رابا  آرد خوب مخلوط کنید.روغن را روی مخلوط آرد بریزید و با دست خوب بهم بزنید تا روغن به خورد آرد بره .حالا آب یا شیر ولرم را اضافه کنید وبانوک انگشتان بهم بزنید تا خمیر نرمی درست بشه که بدست نچسبه. درصورت چسبندگی زیادبقیه آرد را با احتیاط کم کم اضافه کنید وخمیر را ورز بدین که چسبندگی نداشته باشه.آرد زیادی به خورد خمیر ندید که کلوچه سفت میشه. خمیر را داخل ظرف چرب شده بذارین و روی ظرف رابپوشونید ودر دمای محیط استراحت بدین .2 الی 3 ساعت بستگی به دمای محیط داره.به دلیل شکری که در کلوچه وجود داره خمیر حالت چسبندگی دارد و دیرتر ور میاد و حجم خمیر بعد از ور آمدن ممکنه دو برابر نشود . خمیر را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و با ابزار مخصوص یا چنگال تمام خمیر را سوراخ دارکنید.باکاتر برش های لوزی یا مربع شکل بدهید و با فاصله درسینی فر بذارین و ربع ساعت استراحت بدین. اگرقطر خمیر خیلی کم باشه کلوچه ها بعد از پخت سفت میشن. فر را با دمای 160 الی170 درجه گرم کنید.خمیر کلوچه را رومال کنید و کنجد بپاشید سینی را درفر گرم بذارین.مدت پخت این کلوچه خیلی مهمه اگر طولانی بشه کلوچه سفتی خواهید داشت. من بعد از 10 دقیقه شعله بالا را روشن کردم ( با حرارت کم ) و 5 دقیقه بعد کلوچه ها طلایی شدن روی هم رفته 15 الی 20 دقیقه طول کشید .بیشتر از اون کلوچه ها سفت میشن.شما با توجه به فرتون دما و مدت رو تنظیم کنید نکته دیگه اینکه مقدار زیره رو با توجه به ذائقه تون میتونید بیشتر بریزید.