02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
حلیم خامه ای
حلیم خامه ای

حلیم خامه ای

ویژه رمضان    

        

چی لازم داریم؟🌾

 

·        گوشت گوساله بی استخوان:۴۰۰گرم

·        گندم (پوست کنده):۴۰۰ گرم

·        برنج نیم دانه معطر:یک لیوان

·        خامه صبحانه:۲۰۰گرم

·        نمک :به میزان لازم

·        کره ودارچین وشکر(برای تزیین):به میزان لازم

·        💚بااین مقدارمواد حدود دو کیلو حلیم درستمیشه.       

خیلی ها دوست دارنبرای وعده افطار حلیم بخورن اما به دلیل سختی تهیه معمولا اون رو از بیرون تهیه میکنن.حالاماروشی را به شما آموزش میدیم که به راحتی بتونید این غذای خوشمزه را درخونه تهیه کنید.

💚 طرز تهیه:

ابتدا گندم وبرنج  راپاک کرده و از چند ساعت قبل خیس میکنیم . گندم و برنج رادرقابلمه نسبتا بزرگی ریخته و با اضافه کردن مقداری آب روی شعله میذاریم تا شروعبه جوشیدن کنه.حالاگوشت رابه قطعات ریز(خورشتی) خردکرده وشسته وبه گندم وبرنج اضافه میکنیم.وقتی موادحلیم شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کرده و اجازه میدیم حلیم خوب بپزه وگندم وبرنج خوب لعاب بندازن وشکفته بشن. مدت زمان پخت حلیم حداقل 5 ساعته ولی هرچه بیشتر بپزه خوشمزه ترمیشه.

🌾نکته:

درمدت پخت حلیم مرتبا چک کنید وبهم بزنید تا ته نگیره واگرنیازبه آب داشت نصف لیوان آب جوش اضافه کنید.بعداز ۴ الی ۵ ساعت حلیم رو از روی حرارت بردارید و اجازه بدین حدودیک ساعت سردبشه.حالاحلیم شماباید شبیه ماست غلیظ وسفید وپرازلعاب باشد.حالامقداری ازگوشت( ۱/۳ گوشت)رادرظرفی جدا کنید. نمک رابه حلیم اضافه کرده وباگوشت کوب برقی محتویات قابلمه حلیم راخوب مخلوط کنید. برای اینکه نتیجه کارِتون عالی بشه ودستگاهتون هم آسیب نبینه اولا بصورت پالسی گوشت کوب راروشن کنید و بعدازهر۳دقیقه میکس کردن ۵دقیقه دستگاه را استراحت بدین.سه دور۳دقیقه ای حلیم رامیکس کنیدواگردرهنگام میکس احساس کردیدحلیم خیلی غلیظ شده فقط نصف استکان آبجوش  اضافه کنید.بعدازسه دورمخلوط کردن باگوشتکوب برقی دوباره قابلمه راروی حرارت ملایم میذاریم؛تاده دقیقه دیگه آروم بجوشه وجابیفته.

🌾نکته مهم:

توی این حالت حتمادرقابلمه رابذارین.چون حلیم بصورت غلیظ وتوده ای میشه وموقع جوشیدن حالت انفجاری وپاشیدن به بیرون قابلمه داره.حالا اون مقدار گوشت را که جدا کرده بودیم خیلی ریز رشته رشته کردهوآماده نگه میداریم. بعداز۱۰ دقیقه قابلمه را از روی شعله برداشته واجازه میدهیم تاازداغی بیفته .حالادوباره ۳ دوره ۳دقیقه ای حلیم رامیکس میکنیم .بعدازسه دقیقه دوم خامه راکمکم اضافه کرده وبا ملاقه خوب بهم میزنیم.باتوجه به غلظت دلخواه خامه راکم کم اضافهمیکنیم تاجایی که حلیم شل نشه.بعدازاضافه کردن خامه وبهم زدن ؛نمک راهم اضافه می کنیمو سه دقیقه آخر رامیکس می کنیم وسپس گوشتهای رشته رشته شده را اضافه کرده وباملاقه خوببهم میزنیم و5دقیقه دیگه روی حرارت کم میذاریم تاحلیم یکدست بشه.حالاحلیم شما آماده شده.توی ظرف خوشگل سروکنید و باکره ودارچین وشکرتزیین کنید.

🌾نکته:

برای اینکه طعم وعطرکرهحفظ بشه اونوتوی یه کاسه بابخارآب ذوب کنید.

نکات:

۱) واژه حلیم احتمالاباحِلم ازیه خانواده هستن!! یعنی صبر!

پس بدانید هرچه بیشتراین غذای خوشمزه را بپزید لذیذتر خواهد شدبهتره ازصبح شروع کنید.

۲) گندم را به صورتپوست کنده و سفید و سالم انتخاب کنید تا موقع پخت زودترپخته بشه.

💚۳) این دستورپخترادرهیچ کانال یاگروه آشپزی پیدانخواهیدکرد وروش ابداعی کارشناس ماهست.(اگه یافتیدجایزهدارید)

۴) استفاده ازبرنجباعث میشه حلیم شما سفت وماسیده نشه وکاملا لطیف وسفیدوخوشمزه میشه.

        نوش جانتون