ماقوت یزدی
ویژه رمضان
ماقوتی دسر سنتی یزدیه که بیشتر تو ماه رمضان و موقع افطار سرو میشه ، اصولا برای شروع افطاری ، داغ خورده میشه ولی سردش به نظر خوشمزه تر میاد.ماقوت مثل مسقطی سفت نیست که قابل برش باشه و غلظتی شبیه به فرنی داره.
📝مواد لازم:
· نشاسته گل: 6 ق غ
· آب : 3 لیوان
· شکر : 1 لیوان سرخالی
· خلال بادام : مقداردلخواه
· گلاب : 1/2 لیوان
· کره : 50 گرم
· روغن : 1 ق غ
· زعفران دم کرده: حدودا 2 ق غ
· پودر هل : 1 ق چ
👇طرز تهیه:
قبل از شروع کارنشاسته رو تو یه مقدار آب حل می کنیم و آماده میزاریم دم دستمون. کره و روغن رو میریزیم تو قابلمه و میزاریم روی حرارت ملایم ، خلال بادوم رو بهش اضافه می کینم و شروع میکنیم به هم زدن تا بادوما طلایی بشن. ميزان بادوم دلخواهه و كم و زيادش بستگى به سليقه شما داره. ولى قطعا هر چى بيشتر خوشمزه تر ، اينم بگم نوع خلال مصرف شده تو طعمش خيلى موثره ، خلال بادوم آماده و كهنه سوپرى! قطعا مزه خوبى نخواهد داشت… بهترينشاينه كه خودتون خلال كنيد و يا اينكه از لوازم قنادى معتبر تهيه كنيد كه هم تازه باشه و هم خلال بادوم باشه نه خلال بادوم زمينى!براى درست كردن خلال بادوم تو خونه، كافيه بادوما رو بذاريد تو يه ظرف آب و بزاريد روى حرارت تا يكى دو قل بزنه، خاموش كنيد ويه مقدار كه خنك شد راحت با فشار دست پوستش كنده ميشه، حالا با يه چاقوى تيز هر بادومرو به چند قسمت به صورت خلالى برش بدين.استفاده از روغن هم فقط برای اینه که کره نسوزه، مقدار تفت دادن بادوما هم لازم نیست زیاد باشه ، یه مقدار که طلایی شدن کافیه.بعداز اینکه طلایی شدن 5 لیوان آب رو اضافه می کنیم و حرارت رو یه کم بالاتر میبریم. نشاسته حل شده رو بهش اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم تا ته نگیره.وقتی جوشید حرارت رو خیلی ملایم می کنیم و اینقدر هم میزنیم تا به غلظت مناسببرسه ، غلظتی تقریبا شبیه به فرنی. یه چیزیکه تو ماقوت خیلی مهمه اینه که مدام روی حرارت خیلی ملایم هم بزنید و هر چی بیشتر همبزنید نشاسته پخته تر و ماقوت شفاف تر میشه .حدود نیم ساعت یا بیشتر زمان میبره . بعداز این مدت وقتی دیدین غلظتش مناسب شد زعفرون دم کرده رو اضافه میکنیم. مقدار زعفرون دلخواهه و بستگی داره چه میزان رنگی رو میپسندین ، اگه زعفرون غلیظ درست کرده باشین همون 2 قاشق کافیه.هم میزنیم تا همش یکرنگ بشه ؛حالا شکر رو اضافه میکنیم. یه مقدارهم میزنیم تا شکرا حل بشن ، بعد هم پودر هل میزنیم.و بعد از اون هم گلاب رواضافه میکنیم.وقتی گلاب رو اضافه می کنید اگه ماقوت غلیظ شده بود غلظتش خوب میشه ولی اگه رقیقشد یه مقدار رو حرارت هم بزنید تا غلیظ تر بشه.خب اینجا دیگه ماقوتمون آماده است و توظرفای مناسب می کشیم.همونطور که گفتم در اصل اینو موقع افطار و گرم میخورن ، بریزیدتو ظرفای تک نفره و ببرید سر سفره افطارو اگه هم دوست ندارید گرم بخورید میتونید توکاسه های کوچیک و یا حتی تو یک ظرف بزرگ و یکجا بریزید و بذارید سرد و خنک بشه .
♥نوش جان