حلوا عربی
حلوا شیرخشک
ویژه رمضان
مواد لازم برای۵ نفر
· آب 1.5 پیمانه
· نشاسته ۱ پیمانه
· آرد سفید ۱ پیمانه
· شیر خشک ۲ پیمانه
· شکر ۲ پیمانه
· روغن ۲ پیمانه
· گلاب ۲-۳ قاشق غذا خوری
· زعفران ساییده به مقدار لازم
📝طرز تهیه
۱- این حلوا به علت وجود شیر خشک در اون ممکنه گلوله بشه...اگه تمام نکات رو رعایت کنید حلوا با بافت کاملا صاف و یکدستی خواهید داشت.
۲- ابتدا شربت رو آماده کنید...شکر+آب را در قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت متوسط قرار بدید ،زعفران سائیده و چند قاشق گلاب اضافه و کمی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود ،وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد بلافاصله حرارت را خاموش کرده و شربت را کنار بذارید تا کاملا خنک بشه.
۳- آرد سفید+نشاسته ذرت+شیر خشک را مخلوط و الک کنید ودر قابلمه نچسب بریزید.روغن را کم کم به اون اضافه کنید. و روی حرارت ملایم مدام همبزنید تا طلایی و خوشرنگ بشه.
۴- حرارت ملایم باشه چون شیر خشک زود میسوزه.در ابتدامخلوط آرد و روغن خیلی سنگینه و هم زدن اون کمی سخته ولی هر چی بیشتر مخلوط آرد روی حرارت تفت بخوره سبک تر و هم زدن اون راحت تر میشه.
۵- وقتی مخلوط آرد به رنگ طلایی دلخواهتون رسید از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کاملا خنک بشه.
۶- در زمان خنک شدن هر از گاهی اونو هم بزنید. وقتی کاملاخنک شد ،شربت خنک را هم به اون اضافه کنید و حدود 10 دقیقه خوب هم بزنید تا حلوا ازکف ظرف جدا و کشدار بشه.
۷- در زمان اضافه کردن شربت به حلوا ظرف حلوا روی گازنباشه. حلوا بعد از خنک شدن خودشو میگیره و سفت تر میشه ولی همچنان کشدار و بسیار لطیفه و طعم بینظیری داره
۸- بسته به جنس آرد ممکنه لازم باشه برای چند دقیقه کوتاه بعد از اینکه شربت کاملا به خورد آرد و روغن رفت تابه حلوا رو روی حرارت ملایم بذارید تا حلوا بیشتر جمع بشه.
🌸سایر نکات
من شکر رو کمتر ریختم و فقط 1 پیمانه اضافه کردم که طعم شیرین ملایمی به حلوا میده.
بهتره از شیرخشک نیدو استفاده کنید چون خوش طعم تره واگربصورت فله ای تهیه کردید حتما بچشید که شورنباشه(مخصوص کالباس)
من از ترکیب روغن مایع+جامد استفاده کردم,روغن باید کم کم اضافه بشه چون بسته به جنس آرد ممکنه کمتراز این مقدار مصرف بشه.
رمضان_کریم