گبولی پلو
ﻣﺮﮐﺐ ﺍﺯ ﺑﺮﻧﺞ، ﮔﻮﺷﺖ ﯾﺎ ﻣﺮﻍ، ﻧﺨﻮﺩ ﺁﺑﮕﻮﺷﺘﯽ، ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﻭﺍﺩﻭﯾﻪ ( ﻓﻠﻔﻞ ﺳﯿﺎﻩﺩﺍﻧﻪ، ﻫل ﺯﻧﺠﺒﯿﻞ،ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ ،ﺑﺮﮒ ﺑﻮ،ﻣﯿﺨﮏ، ﻭ ...) وازغذاهای قدیمی استان هرمزگان است.
مواداولیه:
· گوشت قیمه 300گرم
· ﺑﺮﻧﺞ 3 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ
· ﻧﺨﻮﺩ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪﻩ150 ﮔﺮﻡ
· ﭘﯿﺎﺯ خردشده2ﻋﺪﺩ،
· ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﺧﻼﻝ ﺷﺪﻩ1 ﻋﺪﺩ ﺑﺰﺭﮒ ،
· ﺍﺩﻭﯾﻪ ﭘﻠﻮﯾﯽ ﻭ ﺯﺭﺩﭼﻮﺑﻪ ﻭ ﭘﻮﺩﺭ ﻟﯿﻤﻮ ﻋﻤﺎﻧﯽ ﻭ ﻣﯿﺨﮏ ﻭ ﻫﻞ ،چوب دارچین،زنجبیل،
· ﻓﻠﻔﻞ ﺳﯿﺎﻩ ﻧﯿﻢ ﮐﻮﺏﯾﺎ ﺩﺭﺳﺘﻪ ﻭ ﻧﻤﮏ
👇روش پخت:
ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻗﺒﻞ شسته و ﺩﺭ ﺁﺏ ﺑﺨﯿﺴﺎﻧﯿﺪ .
گوشت وپیاز و نخود و هل و دارچین و بقیه ادویه ها را که در روغن تفت میدیم تا عطر و بوی ادویه چندبرابر بشه وبعد آب اضافه کنید و درب زودپز و ببندین تا گوشت بپزه.
ﺑﻌﺪ از پخت گوشت ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺏ ﺩﺭﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﮐﻨﺎﺭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ .
ﺣﺎﻻ ﺁﺏ ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ خالیکرده ( ﻫﻤﻮﻥ ﺁﺑﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺧﯿﺴﺎﻧﺪﻩ ﺑﻮﺩﯾﺪ ) ﻭﺑﻌﺪ ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ ﺑﻪ
ﺁﺏ گوشت ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ.
نکته:
ﺍﮔﻪ ﺁﺏ ﺧﯿﻠﯽ ﺯﯾﺎﺩ ﺑﻮﺩ ﺍﺯ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﺁﺏ گوشت و ﮐﻢ ﮐﻨﯿﺪ ﭼﻮﻥ ﻫﺮﭼﯽ ﺁﺏﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﻪ ﺑﺮﻧﺠﺘﺎﻥ ﺷﻞ ﻣﯿﺸﻪ ﻭ ﺍﮔﻪ ﺁﺏ گوشت ﮐﻢ ﺑﻮﺩ ﮐﻤﯽ ﺁﺏ ﺟﻮﺵ ﺑﻪ ﺑﺮﻧﺞ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﻧﺼﻒ ﺑﻨﺪ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺭﻭﯼ ﺑﺮﻧﺞ ﺭﺍ ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﺪ . ﺣﺎﻻ ﺳﯿﺐ ﺯﻣﯿﻨﯽ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺗﻮﯼ ﺭﻭﻏﻦ ﺩﺍﻍ ﺳﺮﺥ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﮐﻨﺎﺭ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ.پیازرادرروغن سرخ کنید تاطلایی بشه.کمی کشمش وزرشک تفت بدین تابرای تزیین برنج استفاده کنید.