02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
نان پیتا
نان پیتا

نان پیتا

📝مواد لازم برای۸ عدد نان

·        آب گرم۱ و۱/۸ پیمانه

·        شکر۱٫۵ ق غ

·        مایه خمیر۱٫۵ ق غ

·        روغن مایع۱ ق غ

·        آرد۳ پیمانه

·        نمک۱ ق غ

 

طرز تهیه:

۱-  ابتدا شکر رو توی آب گرم حل کنید و مایه خمیر روروی آب پخش کنید و بذارین کنار تا عمل بیاد.نکته اینجاست که بهتره برای خوب عمل کردن مایه خمیر, اول آب ولرم و ریخت و بعد مایه خمیر و روش پاشید و منتظرشد که عمل بیاد.

۲-روغن مایع, ۲ پیمانه آرد و نمک و با هم خوب مخلوط کنید و به مواد بالا اضافه کنیدبعد کمکم باقی آرد رو هم بریزید وخوب ورزبدین تا خمیرتون بدست بیاد روی خمیر رو پوشانده وبذارید یه ساعتی استراحت کنه

۳-بعدازیک ساعت که حجم خمیر دو برابرشد ابتداچند دقیقه دوباره ورز میدیم تاپف خمیرگرفته بشه وبعدخمیر آماده شده رو روی سطح آرد پاشی شده باوردنه بازکنید وبعداونو رول کنید و ازش ۸ قسمت مساوی گلوله خمیر بردارید.

نکته مهم

 خمیر رو اول رول کنید و بعد گلوله بردارید که همین باعث میشه که نان دولایه بشه چانه هاروبذارید زیر یه پارچه مرطوب که خشک نشن

۴-هر گلوله رو بازکنید به قطر ۱۰ سانتبعد دوباره برای نیم ساعت زیر پارچه مرطوب استراحت بدیداینجوری کمی دوباره پف خواهند کرد.

۵-حالا در فر۲۰۰ درجه از قبل گرم شده, روی توری فر مستقیم یک یا دوتا خمیر  قرار بدید

6-۵ دقیقه کافیه و میتونی پف کردن وسط اون و طلایی شدن لبه های نان رو ببینیدبعد ازفر درآرید و دوباره زیر پارچه  بذارید تا نرم بمونن.

7- وقتی همه نانها تموم شدن میتونیم توی کیسه فریزر برای چند روز در یخچال یا در فریزرقرار بدید.

       🍞نکات :

برای امتحان اینکه خمیر ور آمده‌ انگشت خود را در داخل خمیر فرو می‌کنیم اگر جای انگشت به همان صورت بصورت حفره باقی ماند خمیر آماده شده و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیرهنوز آماده نشده‌.اگرآب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زنده  خمیرترش شده و خمیر ور نمیآد.اگر خمیر بیش از اندازه لازم باقی بمونه و پخته نشه، ترش شده و قابل استفاده نیست.

نان خانگی عطروبوی دیگه ای داره.