نان پیتا
📝مواد لازم برای۸ عدد نان
· آب گرم…۱ و۱/۸ پیمانه
· شکر…۱٫۵ ق غ
· مایه خمیر…۱٫۵ ق غ
· روغن مایع…۱ ق غ
· آرد…۳ پیمانه
· نمک…۱ ق غ
✍طرز تهیه:
۱- ابتدا شکر رو توی آب گرم حل کنید و مایه خمیر روروی آب پخش کنید و بذارین کنار تا عمل بیاد….نکته اینجاست که بهتره برای خوب عمل کردن مایه خمیر, اول آب ولرم و ریخت و بعد مایه خمیر و روش پاشید و منتظرشد که عمل بیاد.
۲-روغن مایع, ۲ پیمانه آرد و نمک و با هم خوب مخلوط کنید و به مواد بالا اضافه کنید…بعد کمکم باقی آرد رو هم بریزید وخوب ورزبدین تا خمیرتون بدست بیاد روی خمیر رو پوشانده وبذارید یه ساعتی استراحت کنه…
۳-بعدازیک ساعت که حجم خمیر دو برابرشد ابتداچند دقیقه دوباره ورز میدیم تاپف خمیرگرفته بشه وبعدخمیر آماده شده رو روی سطح آرد پاشی شده باوردنه بازکنید وبعداونو رول کنید و ازش ۸ قسمت مساوی گلوله خمیر بردارید.
نکته مهم
خمیر رو اول رول کنید و بعد گلوله بردارید که همین باعث میشه که نان دولایه بشه چانه هاروبذارید زیر یه پارچه مرطوب که خشک نشن…
۴-هر گلوله رو بازکنید به قطر ۱۰ سانت…بعد دوباره برای نیم ساعت زیر پارچه مرطوب استراحت بدیداینجوری کمی دوباره پف خواهند کرد….
۵-حالا در فر۲۰۰ درجه از قبل گرم شده, روی توری فر مستقیم یک یا دوتا خمیر قرار بدید
6-۵ دقیقه کافیه و میتونی پف کردن وسط اون و طلایی شدن لبه های نان رو ببینید…بعد ازفر درآرید و دوباره زیر پارچه بذارید تا نرم بمونن….
7- وقتی همه نانها تموم شدن میتونیم توی کیسه فریزر برای چند روز در یخچال یا در فریزرقرار بدید.
🍞نکات :
برای امتحان اینکه خمیر ور آمده انگشت خود را در داخل خمیر فرو میکنیم اگر جای انگشت به همان صورت بصورت حفره باقی ماند خمیر آماده شده و اگر اثر انگشت با خمیر پر شد، خمیرهنوز آماده نشده.اگرآب بیشتر از اندازه گرم شده باشد باعث کشته شدن مواد زنده خمیرترش شده و خمیر ور نمیآد.اگر خمیر بیش از اندازه لازم باقی بمونه و پخته نشه، ترش شده و قابل استفاده نیست.
نان خانگی عطروبوی دیگه ای داره.