مربابالنگ
🌹 به شکل گل رز
· مواد لازم:
· بالنگ تازه نیم کیلو
· شکر نیم کیلو
· گلاب ۶-۵ ق غ
· زعفران ساییده کمی
طرز 👇تهیه
برای تهیه مربای بالنگ به شکل گل رز پوست بالنگ رو نگیرید. بالنگها رو نصف کنید.قسمت داخلی یا همون مغزش رو خیلی آروم دربیارید تا بافت داخلی آسیب نبینه با چاقوی تیز از قسمت بالای بالنگ شروع کنید و یک نوار نازک بگیرید به عرض دلخواه ، نوار رو بشکل گل رز بپیچید با خلال دندان از قسمت زیر فیکس کنید تا شکل ظاهری گل حفظ بشه. گل ها را به مدت۱۲ ساعت در آب بخیسانید در این مدت چند بار آب بالنگ ها رو عوض کنید .بعد از ۱۲ ساعت بالنگ ها را ازآب خارج کنید.سپس در ظرفی آب ریخته و بالنگ ها را بجوشانید. بمدت ۱۰ دقیقه وبعد در آبسرد بریزید و بذارید ۴_۳ساعت توی آب بمونه. توی این مدت چند بار آب بالنگ ها رو عوض کنید.دو تا سه بار اینکار را تکرار کنید تا تلخی مربا گرفته شود. (در آخرین مرحله جوشیدن کمی آب یخ روی بالنگ هایی که داخل آبجوش انداخته اید بریزید اینکار باعث شفاتر و شیشهای تر شدن مربا میشه) پس از این مرحله بالنگ را در صافی بریزید و چند بار آب سرد روی بالنگ ها بریزید وزمان بدید تا آبش کاملا خارج بشه بعد روی پارچه تمیزی بچینید تا آبشون گرفته بشه. ۱/۵ لیوان آبو شکر را روی حرارت بذارید تا بجوشه. بالنگ هارو آرام در شهد بذارید و شعله روکم کنید و اجازه بدید تا مربا پخته و قوام بیاد و شیشه ای بشه. چندق غ گلاب و کمی زعفران را در دقایق پایانی پخت روی مربای آماده شده بریزید و بعد از چند دقیقه مربا را از روی حرارت بردارید پس از سرد شدن کامل خلال دندان ها رو خارج کنیدو در ظرف مناسب بچینید .