آش ارده🍛 (پلو ارده)
آش ارده یک غذای دزفولی هست که برخلاف اسمش که ممکنه تصور میشه یک نوع آش هست،درواقع نوعی پلوی مقوی و خوشمزه اس.ارده ای که درشهر دزفول تهیه میشه؛ از کنجد بو داده شده هست و برای همین رنگ قهوه ای شکلاتی رنگ داره اما ارده دربقیه شهرهای خوزستان ،از کنجد خام بدست میاد و برای همین رنگ ارده سفید شیری میباشد.
مواد لازم برای3نفر:
· برنج 3پیمانه
· ماش 1پیمانه
· ارده به میزان لازم
· شیره ی خرما(بقول دزفولیا "سیلون")
· نمک به میزان لازم
💕💚💙💜💕💚💙💜💕💙💜💕
📝طرز تهیه:
ابتدا ماش وبرنج راشسته وچند ساعت می خیسانیم.بعد ماش راتوی قابلمه مناسبی ریخته وآبپز می کنیم وبعدبرنج رو با کمی نمک وروغن به ماش پخته اضافه کرده و به شکل کته دم می کنیم.روی درقابلمه دم کنی میذارین تا برنج دم بکشه.وقتی برنج آماده شد اون رو توی سینی بزرگی ریخته وکم کم ارده روش میریزین و با دست و حالت چرخشی اون برنج رو با ارده خوب مخلوط میکنید.یه قانون نانوشته برای تهیه این غذاهست که وقتی برنج داغه و بخار ازش بلند میشه اینکاررو انجام میدن و دستاشون هم قرمز میشه و میسوزه.این طرز سنتی تهیه این غذاست.شما میتونین با قاشق همش بزنین.اما هیچی مثل دست نمیشه.شیره ی خرما رو هم جدا روی حرارت خیلی کمو ترجیحا غیرمستقیم میذارین تا رقیق بشه.سینی رو وسط سفره میذارن و اونوقت هرکسی واسه ی خودش جدا میکشه و از شیره روی برنج میریزه و نوش جان میکنند.البته بعضیها این پلور و با شکر یا خرما بجای شیره میل می کنند.چون غذایی سنگین هست،از قدیم رسم بوده که حتما با این غذا سبزی بویژه تربچه و برگ های تربچه سفید خورده میشه تا هضم اون راحت تر بشه.یه حسی تو این غذا هست که روزهای بارونی وابری معمولا این غذارودرست می کنند.
شما هم امتحان کنید......
پلوارده خوزستانی