کلوچه شکری دزفول
من کلوچه رو با شیر درست کردم. برای رومال ازیک دونه زرده + یک چهارم ق چ خامه استفاده کردم.قطر خمیر رو حدود ۴ میل گرفتم و قالبزدم. بعد استراحت ربع ساعته دوباره روی کلوچه ها رو باچنگال سوراخ بعد رومال کردم.
موادلازم👇
· آب یا شیر ولرم 1 پیمانه
· شکر 1 پیمانه
· روغن مایع 1/2 پیمانه
· آرد سفید یا نان فانتزی 3 و 1/2 پیمانه
· نمک 1/4 ق چ
· زیره 1 ق غ سرپر
· مایه خمیر فوری 1 و 1/2 ق چ
· بکینگ پودر 1/2 ق چ
· جهت رومال:
· زرده تخم مرغ و کمی زعفران آبکرده و کنجد
طرز تهیه:
ابتدا ۳ پیمانه آرد ونمک و ب پ روباهم الک کنید.بعدشکرومایه خمیروزیره رابا آرد خوب مخلوط کنید.روغن را روی مخلوط آرد بریزید وبا دست خوب بهم بزنیدتا روغن به خورد آرد بره .حالا آب یاشیر ولرم رااضافه کنید و بانوک انگشتان بهم بزنید تا خمیر نرمی درست بشه که بدست نچسبه.درصورت چسبندگی زیاد بقیه آرد رابااحتیاط کم کم اضافه کنید وخمیر را ورز بدین که چسبندگی نداشته باشه.آرد زیادی به خورد خمیر ندید که کلوچه سفت میشه. خمیر را داخل ظرف چربشده بذارین و روی ظرف رابپوشونید ودر دمای محیط استراحت بدین .2 الی 3 ساعت بستگی به دمای محیط داره. به دلیل شکری که در کلوچه وجود داره خمیر حالت چسبندگی دارد و دیرترور میاد و حجم خمیر بعد از ور آمدن ممکنه دو برابر نشود . خمیر را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید.و با ابزار مخصوص یا چنگال تمام خمیر را سوراخدارکنید.باکاتر برشهای لوزی یا مربع شکل بدهید و با فاصله درسینی فر بذارین و ربع ساعت استراحتبدین. اگرقطر خمیر خیلی کم باشه کلوچه ها بعد از پخت سفت میشن. فر را با دمای 160 الی170 درجه گرم کنید.خمیر کلوچه را رومال کنید و کنجد بپاشید سینی را درفر گرم بذارین.مدت پخت این کلوچه خیلی مهمه اگر طولانی بشه کلوچه سفتی خواهید داشت. من بعد از 10 دقیقه شعله بالا را روشن کردم ( با حرارت کم ) و 5 دقیقه بعد کلوچه ها طلایی شدن روی هم رفته15 الی 20 دقیقه طول کشید .بیشتر از اون کلوچه ها سفت میشن.شما با توجه به فرتون دما و مدت رو تنظیم کنید نکته دیگه اینکه مقدار زیره رو با توجه به ذائقه تون میتونید بیشتربریزید.