سركه سيب خانگى
سیب ها را خوب بشورید چهارقاچ کنید هسته هاشو جدا کنید و در دبه ای مناسب بریزید در حد کمی بیشتر از نصف دبه،حالا شکر و نمک و نخود و سرکه را اضافه کنید بعد آب را اضافه کنید حواستون باشه آب دبه پر نشه کمی خالی داشته باشه با قاشق چوبی خوب هم بزنید و پارچه ای روی درب قراردهید و با کش دورش و ببندید دبه را در جایی تقریبا گرم و تاریک قرار دهید تا ده روزاول هر روز درب ظرف و باز کنید و مخلوط را با قاشق چوبی زیر و رو کنید سیب ها را به سمت پایین ظرف فشار دهید بعد از ده روز نیازی به این کار نیست درب ظرف باید خوب بسته شود بعد از بیست روز سیب ها نرم شده ته ظرف ته نشین میشن و از آن پس کم کم جا میفتن حداقل ۵۰ روز سرکه را دست نزنید بعد از این مدت سرکه آماده ست میتونید صافش کنید و در بطری ریخته در کابینت نگهداری کنید