77142800 - 77142887 info@t-dco.ir
حلیم گندم خانگی 🌾
حلیم گندم خانگی 🌾

حلیم گندم خانگی 🌾

      چی لازم داریم؟🌾

·        گوشت گوساله بی استخوان:۴۰۰گرم

·        گندم (پوست کنده):۴۰۰ گرم

·        برنج نیم دانه معطر:یک لیوان

·        خامه صبحانه:۲۰۰گرم

·        نمک :به میزان لازم

·        کره ودارچین وشکر(برای تزیین):به میزان لازم

💚بااین مقدارموادحدود دو کیلو حلیم درست میشه.

💛💚💙💛💚💙💛💚💙💛💚💙

خوردن حلیم به خصوص برای صبحانه درروزهای تعطیل بسیار لذت بخش است اما به دلیل مشقت زیاد در پخت آن معمولا آن را از بیرون تهیه میکنیم.حالا ما رو شیرا به شما آموزش میدهیم که به راحتی و زحمت بسیار کم بتوانید این غذای خوشمزه را درمنزل بپزید.

🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾

            💚 طرز تهیه:

ابتدا گندم وبرنج  راپاککرده و از روز قبل خیس میکنیم و آب آن را چند بار عوض میکنیم .در ظرفی مناسب ونسبتابزرگ گندم و برنج را ریخته و با اضافه کردن مقداری آب روی شعله گذاشته واجازه میدهیم تا به جوش آید.حالاگوشت رابه قطعات ریز(خورشتی) خرد کرده وشسته وبه گندم وبرنج اضافه میکنیم.وقتی موادحلیم شروع به جوشیدن کرد شعله را ملایم کرده و اجازه میدهیم حلیم خوب بپزد و گندم و برنج خوب لعاب بیندازد. مدت زمان پخت حلیم حداقل 5 ساعت است ولی هرچه بیشتر بپزد خوشمزه تر و جا افتاده ترمیشود.

🌾نکته:

درمدت پخت حلیم مرتب آنرا چک کرده و بهم بزنیدتا ته نگیرد واگرنیازبه آب داشت یک لیوان آب جوش اضافه کنید.بعد از ۴ الی ۵ ساعت حلیم را از روی حرارت بردارید و اجازه بدین حدود یک ساعت سرد شود.حالا حلیم شما بایدشبیه ماست غلیظ و سفید وپرازلعاب باشد.حالا مقداری ازگوشت ( ۱/۳ گوشت)را درظرفی جداکنید. نمک رابه حلیم اضافه کرده وبا گوشت کوب برقی محتویات قابلمه حلیم راخوب مخلوط کنید.

 برای اینکه نتیجه کارِتون عالی بشه ودستگاهتون هم آسیب نبینه اولا بصورت پالسی گوشت کوب راروشن کنید و بعدازهر۳دقیقه میکس کردن ۵ دقیقه دستگاه را استراحت بدین.سه دور۳دقیقه ای حلیم رامیکس کنیدواگردرهنگام میکس احساس کردیدحلیم خیلی غلیظ شده فقط یک استکان آب  اضافه کنید.بعدازسه دورمخلوط کردن باگوشت کوب برقی دوباره قابلمه راروی حرارت ملایم میگذاریم؛تاده دقیقه دیگه آروم بجوشه وجابیفته.

🌾نکته:

توی این حالت حتمادرقابلمه رابذارین چون حلیم بصورت غلیظ وتودهای میشه وموقع جوشیدن حالت انفجاری وپاشیدن به بیرون قابلمه داره.حالا اون مقدار گوشت را که جدا کرده بودیم خیلی ریز رشته رشته کرده وآماده نگه میداریم. بعداز۱۰ دقیقه قابلمه را از روی شعله برداشته واجازه میدهیم تا از داغی بیفته .حالا دوباره ۳ دوره ۳ دقیقه ای حلیم را میکس میکنیم .بعدازسه دقیقه دوم خامه را کم کم اضافه کرده وبا ملاقه خوب بهم میزنیم.باتوجهبه غلظت دلخواه خامه راکم کم اضافه میکنیم تاجایی که حلیم شل نشود.بعدازاضافه کردن خامه وبهم زدن ؛نمک راهم اضافه می کنیم و سه دقیقه آخر را میکس می کنیم وسپس گوشت های رشته رشته شده را اضافه کرده وباملاقه خوب بهم میزنیم و5دقیقه دیگه روی حرارت کم میذاریم تا حلیم یکدست بشه.حالا حلیم شما آماده شده.توی ظرف خوشگل سروکنید وبا کره و دارچین وشکرتزیین کنید.

🌾نکته:

برای اینکه طعم و عطرکره حفظ بشه آن را توی یه کاسه با بخارآب ذوب کنید.

نکات:

۱) واژه حلیم احتمالا با حِلم ازیه خانواده هستن!! یعنی صبر!پس بدانید هرچه بیشتر این غذای خوشمزه را بپزید دلپذیرتر و لذیذتر خواهد شد.

۲) گندم را به صورت پوست کنده و سفید و سالم انتخاب کنید تاموقع پخت زودترپخته بشه.

💚۳)این دستورپخت رادرهیچ کانال یاگروه آشپزی پیدانخواهید کرد وروش ابداعی کارشناس ماهست.

۴) استفاده ازبرنج باعث میشه حلیم شما سفت وماسیده نشه وکاملا لطیف وسفیدوخوشمزه میشه.

نوش جانتون

🍹🎄🍹🎄🍹

حلیم خانگی