حلوازنجبیل تبریز
حلوای زنجبیلی یا زنجفیلی یکی ازخوشمزه ترین حلواهاست.
به دلیل اینکه درتهیه این حلوا ازشیره یاشهد استفاده نمیشه؛به حلوای بوتیکی هم معروفه وبرای پذیرایی درمجالس مناسبه.
🌿🌿🧡🌿🧡🌿🧡🌿🧡🌿🧡🌿
📝مواد لازم:
· آرد سفید : یک پیمانه
· (پودر قند): یک پیمانه
· روغن جامد (آب شده):۵ ق غ
· کره: ۵۰ گرم
· گردوی خردشده: ۲ق غ
· زنجبیل تازه رنده شده یاپودرزنجبیل : نصف ق غ
· هل سبز: نصف قاشق غ (در صورت تمایل)
· مقداری گل سرخ یاپسته برای تزئین
👩🍳طرز تهیه:
آرد را سه بار الکمی کنیم. سپس در ماهیتابه (ترجیحاً مسی) با حرارت پایین تفت می دهیم تا بوی خامی اشبرطرف شود اما تغییر رنگ نده . بعد از حدود20 دقیقه که آردخنک شد آرد را مجدداً الک می کنیم تا گلوله های ریز آرد از بین بره.دوباره باحرارت خیلی پایین حرارت می دیم ومرتب بهم می زنیم. این مرحله برای حلوای ما حدود45 دقیقه طول کشید. کره و روغن را در داخل آرد می ریزیم و به مدت 5 الی 7 دقیقه مجدداتفت می دیم.
🌸توجه کنید که مقدار روغن با توجه به جنس آرد؛کم وزیاد میشه پس روغن روکم کم اضافه کرده وبهم بزنید.
آرد وروغن را ازروی حرارت برمی داریم تا نسبتا خنک بشه. پودر زنجبیل و هل را با پودر قند الک شده مخلوطمی کنیم این کار باعث میشه که پودر زنجبیل به طور یکسان در حلوا پخش بشه.پودر قند روهم طی سه مرحله به آرد اضافه می کنیم و با کمک قاشق چوبی بزرگ (بعضی ها با دست هم ورز می دهند. البته به شرطی که آرد کاملا خنک باشه) خوبهم می زنیم در انتها گردو را که با چاقو یا قیچی و یا به طریق ریختن در یک کیسه فریزرو له گردن با گوشت کوب خرد شده است ولی دندان گیر و کمی درشت است به حلوا اضافه میکنیم و خوب هم می زنیم. گاهی اوقات این عملیات به مرحله ریختن در قالب مستطیلی یا سینیو برش دادن و برداشتن برش ها ختم می شد ولی یک روش دیگه هم وجود داره که می تونیداستفاده کنید. توی قالب یخ پلاستیکی یاقالبهای سیلیکونی اول پودر پسته یا بادام ریخته و بعد حلوا را داخل قالبها بریزید و با انگشت یامشت قاشق محکم فشاربدین تا حلوا خوب منسجم بشه. حالا به مدت۵_۴ ساعت توی یخچال قرار بدین تا حلوا خودش رو بگیره و روغنش سفت بشه. بعد که قالب رو از یخچال بیرون آوردین چند دقیقه در دمای محیط بمونه وبعدبه آرامی ازقالب بیرون بیارید وتوی ظرف یا کپسول بذارید.
💚تمام
🍹🎄🍹🎄🍹
حلوازنجبیلی