نان خشخاش رولتی 🍞
👇مواد لازم برای۴ نفر
· کشمش به مقدار لازم
· پودر وانیل (یا اسانسوانیل) ۱/۲ قاشق چای خوری
· خامه مخلوط با عسل ۱/۲ لیوان
· دانه خشخاش ۱ لیوان
· شکر ۳/۴ لیوان
· نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
· کره یا روغن ۱/۲ لیوان
· شیر ۱,۱/۳ لیوان
· تخم مرغ ۳ عدد
· پودر خمیر ترش ۱ قاشق غذا خوری
· آرد ۴ لیوان
🍁🎄🍁🎄🍁🎄🍁🎄🍁
👩🍳طرز تهیه
۱- شیر گرم را داخل کاسه ای بریزید و پودر خمیر ترش ، 1 قاشق غذاخوری شکر و 1 لیوان آرد به آن اضافه کنیدو خوب مخلوط نمایید تا آرد حل شود
۲- سپس روی ظرف رابپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن بیشتر شود.
۳- پس از این مدت زمان خمیر را به آرامی با قاشق هم بزنید و کره آب شده را کم کم به آن اضافه و مخلوط کنید
۴- سپس 3 عدد تخم مرغ را اضافه کنید و در ادامه بقیه شکر ، وانیل و 1 لیوان آرد الک شده رانیز اضافه نمایید و خوب مخلوط کنید.
۵- پس از اینکه تمام مواد خوب مخلوط شدند 2 لیوان آرد باقی مانده را الک کم کم اضافه کنید و با دور کند همزن و پره های مخصوص هم زدن خمیر حدود 10 – 15 دقیقه خمیر راهم بزنید
۶- پس از این مدت زمان روی کاسه را با نایلون بپوشانیدو به مدت 2 – 3 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیرزیاد شود ( این خمیر ترد و کمی چسبنده است ).
۷- دانه های خشخاش را با چند لیوان آب داخل کاسه ای بریزید تا جایی که آب روی خشخاش ها را بپوشاند و پساز 15 دقیقه آب روی خشخاش را خالی کنید تا ناخالصیهای ان گرفته شود
۸- سپس دانه های خشخاش را با 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید، پس از به جوش آمدن از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه صبر کنید و مجدد روی حرارت قراردهید تا به جوش بیاید
۹- مجدد از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه صبر کنید سپس داخل پارچه ای بریزید و خوب ابکشی کنید ( دقت کنیدکه دانه های خشخاش نجوشند ).
۱۰- خمیر را پس ازحجیم شدن به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه پهن نمایید ، دانه های خشخاش را با خامه عسلی خوب مخلوط کنید ( مخلوط 1/2 لیوان خامه و 5 قاشق غذاخوری عسل )
۱۱- سپس به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را روی یکی از خمیرها پخش کنید
۱۲- روی هر کدام کمی کشمش بپاشید و هر تکه خمیر را جداگانه رول نمایید.
۱۳- کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و 4 خمیر را بافاصله زیاد از هم روی کاغذ قرار دهید ، برای روی خمیرها 1 سفیده تخم مرغ ، 1/2 قاشق چایخوری خامه و 1/2 قاشق چایخوری پودر قند را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بمالید
۱۴- سپس سینی خمیرها را به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیرها بیشتر شود.
۱۵- پس از این مدت سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده استبه مدت 30 دقیقه قرار دهید ، پس از اینکه روی نان ها طلایی شد از فر خارج کنید و اجازه دهید نان ها خنک شوند سپس بصورت رولت برش بزنید و سرو کنید.
😋به به نون خشخاشی
نان خشخاش رولتی