آش جو 🍲
روزهای سردپاییز و بعدازاون زمستان دوست داشتنی حال وهوای خاص خودش روداره.توی هوای سردوقتی عزیزانتون ازکار یا مدرسه به خونه برمیگردن,وقتی بایه کاسه آش گرم مثل آش جو,ازشون پذیرایی کنین انرژیشون مضاعف میشه. توی این پست تهیه یکی از آش های ساده و خوشمزه زمستانی یعنی آش جورا به شما آموزش می دهیم.
لطفابا ما همراهشوید…
📝مواد اولیه :
· برای 5 نفر
· حبوبات : نخود ،لوبیا و عدس
· هرکدام یک لیوان
· گوشت بدون استخوان:نیم کیلو
· جوی پوست کنده : یک لیوان
· برنج نیم دانه معطر:نصف لیوان
· سبزی آش(تره- اسفناج-جعفری و گشنیز) ۱ کیلو
· پیاز : ۳ عددبزرگ
· نمک و فلفل سیاه:به میزان لازم
· نعناع داغ و سیرداغ : به میزان لازم
· کشک سائیده غلیظ : ۳ فنجان
· زردچوبه:۱ قاشق م
· روغن: به مقدارلازم
🌿🍲🌿🍲🌿🍲
👩🏻🍳طرز تهیه:
حبوبات روجداگانه پاک کرده ومی خیسانیم.برنج و جو راهم پاک کرده وباهم می خیسانیم.سبزی آش راپاک کرده وشسته و بعدازخشک شدن ساطوری وخردمی کنیم.پیازها راخلالی خردکرده وآماده می کنیم. دریک قابلمه مناسب مقداری پیاز خلالی شده راباکمی روغن روی شعله قرارمیدیم وچند دقیقه تفت داده وبعد گوشت و نمک و فلفل وکمی زردچوبه اضافه کرده و دوسه لیوان آب جوش می ریزیم وشعله راملایم کرده تا گوشت خوب پخته ونرم شود.بعدگوشت پخته شده راتوی ظرفی گذاشته تاخنک شود و آب گوشت رانگه میداریم .حالاگوشت راخیلی ریز رشته رشته می کنیم.همزمان باپخت گوشت توی یک قابلمه بزرگ دیگه نخودولوبیا راباچندلیوان آبجوش روی شعله گذاشته تانیم پزشوند.بعدازنیم ساعت عدس هاروهم به نخود و لوبیا اضافه می کنیم وبعدازنیم ساعت دیگه برنج وجو,رابه حبوبات اضافه کرده وآب گوشت راهم به موادمی افزاییم.شعله راملایم میکنیم تاحبوبات وجو خوب پخته شده ولعاب بیندازد.آماده کردن پیازداغ تاحبوبات خوب پخته بشه توی یک تابه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود.سپس پیاز های خرد شده خلالی را به روغن اضافه میکنیم و در اصطلاح پیازداغ میکنیم.
وقتی رنگ پیازهاطلایی شدیک قاشق چایخوری زردچوبه روی پیازها می ریزیم وچندبارتفت میدیم وشعله راخاموش میکنیم.حالامقداری ازپیازداغ روبرای تزیین جدامیکنیم و بقیه رانگه میداریم. توی این مرحله پیازداغ,سبزی وگوشت رشته شده راتوی قابلمه حاوی حبوبات ریخته وباکفگیرچوبی خوب بهم میزنیم.حالادوسه لیوان آب جوش به آش اضافه کرده وشعله راملایم میکنیم(بهتره ازشعله پخش کن استفاده کنید) ودرقابلمه رامیذاریم تاآش پخته بشه وحسابی جابیفته.برای این مرحلهحداقل یکساعت زماننیازداریم که آش حسابی پخته وجاافتاده بشه.توی این مدت چندین بارآش رو خوب بهم بزنید که ته نگیره.مقداری ازکشک را باکمی زعفران ساییده مخلوط کنیدو در این مرحله به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش حسابی جا بیفتد.وقتی آش جا افتادوغلیظ شد توی ظرفای خوشگل سروکنید وبا نعناع داغ وپیازو سیر داغ و کشک تزیین کرده و نوش جان کنید…
🍲نکات مهم:
حبوبات را حتما ازشب قبل خیس کنید و برای آنکه نفخ آنها کاملا گرفته شود آب انها را حداقل ۳ مرتبه عوض کنید. در صورتی که فراموش کردید حبوبات را خیس کنید میتوانید آنها را در آب ریخته وپس از جوش آمدن آب آن را آبکش کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
اگر در انتهای پخت دو قاشق آرد بوداده روبانصف لیوان آب سرد مخلوط کرده و به آش اضافه کنیدهم خیلی لعاب دارمیشه وهم مزه بسیار خوبی پیدا میکند.
اگر بتوانید. همراه گوشت مقداری قلم تهیه کنید و آن با گوشت بپزیدو به جای آب در آش از آب قلم استفاده کنید آش شما واقعا فوق العاده میشود.فراموش نکنید که زمان پخت بیشتر یعنی آش خوشمزه تر.اگر وقت دارید آش را از شب قبل روی حرارت بسیارملایم قرار دهید.برای تزیین میتوانید از کشک ، کشک مخلوط شده با زعفران (رنگ زرد زیباییدارد)، ماست چکیده ، حبوبات پخته شده ، نعنا داغ به همراه زردچوبه و …. استفادهکنید.
روزهای سردپاییزجمع گرم خانواده آش جوی داغ
❤نوش جانتان❤
آش جو