مربای شلیل
برای درست کردن مربای شلیل ، از شلیل های سفت با پوست قرمز استفاده کنید ، شلیلها رو نازک خرد نکنید تا بعد از پخت له نشه ، حتما شلیل هارو با پوست خرد کنید ، بعد از خرد کردن شلیل رو وزن کنید برای هر یک کیلو شلیل خردشده هفتصد گرم شکر نیاز دارید ، شکر رو روی شلیل بپاشید و یک شب بذارید تو یخچال بمونه.
بعد از یک شب شلیلها حسابی آب میندازه و اصلا نیاز به اضافه کردن آب نداره .
شلیل رو بذارید روی حرارت ملایم تا شکر ها آب بشه ، بعداز اون حرارت رو ، روی متوسط رو به بالا تنظیم کنید تا مربا بجوشه ، در حین پخت کفروی مربا رو حتما بگیرید تا بعد از پخت مربا شفاف بشه .
حدودا نیم ساعت تا چهل دقیقه طول میکشه تا شربت قوام بیاد. پنج دقیقه آخر چند قطره آبلیمو ترش تازه اضافه کنید تا مربا شکرک نزنه و حرارت روخاموش کنید و بذارید مربا تو قابلمه پخت سرد بشه .
بعد بریزیدش تو شیشه تمیز و بعد هم نوش جانتون