نان آلمانی 🍞
· 2ونیم قاشق چای خوری خمیر مایه
· 250 میلی لیتر شیر
· 60 گرم کره آب شده
· 2 قاشق غذاخوری شکر
· 2 تخم مرغ (حدود50 گرم)، کمی با همزن دستی زده شده
· 560 گرم آرد
· 2 قاشق چایخوری نمک
· برای رومال نان:
· 1 تخم مرغ
· 1 قاشق چایخوری آب
· کنجد و ...
شروع:
خمیر مایه رو داخل100 میلی لیتر(نصف لیوان) از شیر بریزین (داخل کاسه کوچک) و 5 دقیقه صبر کنید بعد هم بزنین تا حل بشه،بقیه شیر رو روی حرارت ملایم گرم کنین و کره و شکر رو اضافه کنید ومخلوط کنین تا همه چی مخلوط بشه.بعد بذارین ولرم شه،حالا تخم مرغ های زده شده رو اضافه کنید و مخلوط کنین.در یک کاسه بزرگ دیگه، آرد و نمک رو مخلوط کنین، بعد وسطش رو گودکنین و همه موادو داخلش بریزین و ورز بدین تا نرم و چسبنده بشه.حالا خمیر رو بردارینو روی سطحی که آرد پاشیدین بزارین و 10 دقیقه ورز بدین تا نرم و کشدار شه و روش درخشان بشه.خمیر رو داخل کاسه ای که کره مالیدین بذارین و روش حوله بذارین و 1 الی 1ونیم ساعت بذارین کنار تا حجمش دوبرابر بشه.بعدازاین مدت داخل کاسه کمی ورز بدین و دوباره روشو بپوشونین و 10 دقیقه دیگه بزارین بمونه.بعدش خمیر رو به 16 توپ مساوی تقسیم کرده وداخل قالب های دایره 24 سانتیمتری که با کره آب شده چرب کردین بذارین مثل عکس، دوتانون این شکلی.فقط توپ هارا بهم نچسبونین چون سایزشون دوبرابر میشه، بعد روی قالب حوله بزارین تا حجمشون دوبرابر بشه،حدود 45 دقیقه، حالا روی نانها مخلوط آب و تخم مرغ زدهشده بمالین و کنجد بپاشین و در فر گرم شده 200 درجه، 30-45 دقیقه بپزین تا طلایی بشن.