نان گیسو
🤔چی لازم داریم؟:
· آرد: به میزان لازم(حدود۵۰۰ گرم)
· نمك: يك قاشق چ
· خميرمايه: 2 قاشقچ
· شكر: يك قاشق چ
· آب گرم: يك و يك چهارم پيمانه (300ميليليتر)
· روغن مایع: 4 قاشق غ
· زرده تخممرغ: يك عدد
· شير: يك قاشق غ
· كنجدوسیاهدانه: کمی برای تزیین
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾
🥖شروع:
۱- آردونمک را درظرفی ريخته، آنرا۳ بار الك كنيد، شكر و پودرمایه خمیر فوری را به آن اضافه کنید.
۲- وسط اين مخلوط را گود كرده،
و روغن مایع را اضافه كنيدو با دست خوب بهم بزنید تا آرد رو غنی بشه.
۳ - با آب گرم آنرا خمير كنيد،کم کم آب اضافه کنید و خمیر رو ورز بدین تا یک دست ونرم بشه وبه دست نچسبه.
۴ - خمير را روي سطح آردپاشي شده به مدت 8 تا 10دقيقه ورز دهيد تا نرم و كشدار شود.
۵_خمیر رو چندین بار روی سطح بکوبید
یعنی توی دست بگیریدومحکم بکوبیدکه نفسش بالا نیاد.
این کارباعث میشه خمیرتون منسجم بشه.
۶_خمیر رو توی ظرف مناسبی بذارین و روشو بپوشونین وبرای دوساعت استراحت بدین تاحجمش دوبرابربشه.
۷ - خمير رادوباره چند دقیقه ورزبدین تاپفش گرفته بشه وبعد به 3 قسمت مساوي تقسيم كرده، هرقسمت را به شكل نوارهايي بلند درآوريد. سر هر نوار را با كميآب مرطوب كرده، آنها را به هم بچسبانيد و به صورت گيسباف ببافيد. سپس انتهاي خمير را نيز با كمی مرطوب كردن به هم چسبانده، اضافه آن را جدا كنيد.
۸- خمير بافته شده را در سينی چرب شده مخصوص فر گذاشته،روي آن را بپوشانيد و برای۱۰دقیقه در جاي نسبتا گرم قرار دهيد تا حجم آن دو برابر شود و پف كند.
۹- بعد از استراحت،زرده تخممرغ را با شير مخلوط كرده و با برس به آرامي روي سطح خمير بماليدحالا كنجد و سیاهدانه بپاشيد و در فر از پيش گرم شده و با حرارت 200درجه سانتیگراد به مدت 10دقيقه قرار دهيد.
سپس دماي فر را تا180درجه سانتی گراد كاهش داده و حدود 20 دقيقه ديگر آن را بپزيد تا زماني كه نان پفكند و داخل آن پوك شود.
این نان خوشمزه طرفدار زیادی داره ازجمله بچه های دانش آموزکه اول صبح حوصله یا وقت خوردن صبحانه ندارن....این نان حتی بدون پنیریا هر چیزدیگه بسیار
اشتها برانگیزه........
بفرمایید میل کنید😊
نان گیسو
نان صبحانه