حلیم گندم خانگی 🌾
چی لازمداریم؟🌾
· گوشت گوساله بی استخوان:۴۰۰گرم
· گندم (پوست کنده):۴۰۰ گرم
· برنج نیم دانه معطر:یک لیوان
· خامه صبحانه:۲۰۰گرم
· نمک :به میزان لازم
· کره ودارچین وشکر(برای تزیین):به میزان لازم
💚بااین مقدارموادحدود دو کیلو حلیم درست میشه.
💛💚💙💛💚💙💛💚
خوردن حلیم به خصوص برای صبحانه در روزهای تعطیل بسیارلذت بخش است اما به دلیل مشقت زیاد در پخت آن معمولا آن را از بیرون تهیه میکنیم.
حالا ما روشی را به شما آموزش میدهیم که به راحتی و زحمت بسیار کم بتوانید این غذای خوشمزه را در منزل بپزید.
🌾🌾🌾🌾🌾🌾
💚 طرز تهیه:
ابتدا گندم وبرنج راپاک کرده و از روز قبل خیس میکنیم و آب آن را چند بار عوض میکنیم .
در ظرفی مناسب ونسبتا بزرگ گندم وبرنج را ریخته و با اضافه کردن مقداری آب روی شعله گذاشته واجازه میدهیم تا به جوش آید.
حالاگوشت رابه قطعات ریز(خورشتی) خردکرده وشسته وبه گندم و برنج اضافه میکنیم.
وقتی موادحلیم شروع به جوشیدن کرد؛ شعله را کم کرده واجازه میدیم حلیم خوب بپزه وگندم وبرنج خوب لعاب بندازه. مدت زمان پخت حلیم حداقل ۵ ساعته ولی هرچه بیشتر بپزه خوشمزه تر و جا افتاده ترمیشه.
🌾نکته:
درمدت پخت حلیم مرتب آنراچک کرده و بهم بزنید تا ته نگیره و اگر نیازبه آب داشت یک لیوان آب جوش اضافه کنید.
بعد از ۴ الی ۵ ساعت حلیم را از روی حرارت بردارید و اجازه بدین حدود یک ساعت سردبشه.
حالا حلیم شما باید شبیه ماست غلیظ و سفید وپرازلعاب باشد.
مقداری ازگوشت ( ۱/۳ گوشت) را درظرفی جداکنید.
باگوشت کوب برقی محتویات قابلمه حلیم راخوب مخلوط کنید.
برای اینکه نتیجه کارِتون عالی بشه ودستگاهتون هم آسیب نبینه اولا بصورت پالسی گوشت کوب راروشن کنیدو بعدازهر۳ دقیقه میکس کردن ۵ دقیقه دستگاه رااستراحت بدین.
سه دور۳ دقیقه ای حلیم رامیکس کنید.
اگردرهنگام میکس احساس کردیدحلیم خیلی غلیظ شده فقط یک استکان آب سرد اضافه کنید.
بعدازسه دورمخلوط کردن باگوشتکوب برقی دوباره قابلمه راروی حرارت ملایم میذاریم؛تاده دقیقه دیگه آروم بجوشه وجابیفته.
🌾نکته:
توی این حالت حتما درقابلمه رابذارین؛چون حلیم بصورت غلیظ و توده ای میشه وموقع جوشیدن حالت انفجاری وپاشیدن به بیرون قابلمه داره.
حالا اون مقدار گوشت را که جدا کردین خیلی ریز رشته رشته کرده وآماده نگه دارین.
بعداز۱۰ دقیقه قابلمه راازروی شعله برداشته واجازه میدیم تا ازداغی بیفته .
دوباره ۳ دوره ۳ دقیقه ای حلیم رامیکس میکنیم .
بعدازسه دقیقه دوم خامه راکم کم اضافه کرده وبا ملاقه خوب بهم میزنیم.
باتوجه به غلظت دلخواه خامه راکم کم اضافه میکنیم تاجاییکه حلیم شل نشه.
بعدازاضافه کردن خامه وبهم زدن ؛نمک راهم اضافه می کنیم و سه دقیقه آخر رامیکس می کنیم وسپس گوشتهای رشته رشته شده رااضافه کرده وباملاقه خوب بهم میزنیم و ۵ دقیقه دیگه روی حرارت کم میذاریم تاحلیم یک دست بشه.
حالاحلیم شما آماده شده.
توی ظرف خوشگل سروکنید
وباکره ودارچین وشکرتزیین کنید.
🌾نکته:
برای اینکه طعم وعطرکره حفظ بشه اونوتوی یه کاسه بابخارآبذوب کنید.
نکات:
۱) واژه حلیم احتمالا با حِلم ازیه خانواده هستن!! یعنی صبر!
پس بدانید هرچه بیشتر این غذای خوشمزه را بپزید دلپذیرتر و لذیذتر خواهد شد.
۲) گندم را به صورت پوست کنده و سفید و سالم انتخاب کنید تا موقع پخت
زود ترپخته بشه.
💚۳)این دستورپخت رادرهیچ کانال یاگروه آشپزی پیدانخواهیدکرد وروش ابداعی کارشناس ماهست.
۴) استفاده ازبرنج باعث میشه حلیم شما سفت وماسیده نشه و کاملا لطیف وسفیدوخوشمزه میشه.
❤نوش جانتون
حلیم خانگی