02177355340 - 02177358665 info@t-dco.ir
نان کماج 🍞
نان کماج 🍞

     🍞نان کماج

نان نرم شیرین

·        برای دو عدد نان(هرکدام25 سانتیمتر)(در ویدیو نصف این مقدار رو استفاده کرده)

·        540 گرم یا 4 پیمانه بعلاوه 2 قاشق غذاخوری آرد نان(اگه نداشتین از آرد معمولی استفاده کنید)

·        60 گرم یا 1/2 پیمانه آرد کیک پزی(به نکات آخر دستور توجه کنین)

·        10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری

·        30 گرم یا حدود3ونیم قاشق غذاخوری پودر شیر خشک

·        80 گرم یا 1ونیم قاشق غذاخوری کمتر از نیم پیمانه شکر

·        8 گرم یا 1ونیم قاشق چایخوری نمک

·        1 تخم مرغ متوسط(حدود50 گرم بدون پوسته) هم دمای اتاق

·        250 میلی لیتر یاحدود 1 پیمانه بعلاوه 2 قاشق چایخوری شیر ولرم

·        150 میلی لیتر یاحدود 1/2 پیمانه بعلاوه 2 قاشق غذاخوری خامه صبحانه 35%، هم دمای اتاق

·        1 قاشق چایخوری بهبود دهنده

 ✨✨💜✨✨ 💜 ✨✨ 💜

      روش تهیه:👇

آرد نان، آرد کیکپزی، شیر خشک، بهبود دهنده، شکر و نمک رو با همزن دستی هم بزنین، خمیر مایه رو اضافه کنید و مخلوط کنین. بعد وسطش گودی ایجاد کنین و تخم مرغ، خامه و شیر رو داخل گودی بریزین و مخلوط کنین، وقتی هنوز خمیر رو ورز ندادین و خمیر جمع شد، روش دستمال بزارین و20-30 دقیقه استراحت بدین تا کمتر بدست بچسبه و راحتتر ورز بدین، برای ورز دادن توصیه میشه از همزن برقی با پره های ورز نان، استفاده کنین، چون احتمال داره حتی 30 دقیقه طول بکشه تا به بافت دلخواه برسه. روی سطح کارتون آرد بپاشین خیلی کم و کنار دستتون حدود 20 گرم آرد داشته باشین اگه نیاز بود استفاده کنید، ولی سعی کنین اصلا زیاد آردنزنین چون ورز که بدین بعد از مدتی دیگه نمیچسبه، اگه زیاد آرد بزنین بعد از پخت خشکمیشه.همونجور ورز بدین ، میبینین که خیلی میچسبه، اگه ورز دادنی احساس کردین خمیر خیلی سفته و نرم نیس، 1-2 قاشق چایخوری شیر ولرم اضافه کنید.

در دستگاه حدود12-15 دقیقه ورز بدین، اونقدر که خمیر رو کشیدین پاره نشه، نکته اش همینجاس.

 بیشتر ازون ورز ندین، در ورز دادن با دست هم همچنین.

بعد ازینکه به اینمرحله رسید، داخل یک کاسه که چرب کردین بزارین و برگردونین تا هر طرفش چرب بشه و سلفون بکشین یا دستمال بزارین و در دمای 25-32 درجه بزارین تا حجمش دوبرابر شه، زمان نگفته بود چون باتوجه به محیط فرق داره .شما مثلا بعد ازینکه دیدین دوبرابر شد حجمش و تا انگشتتون رو حدود 1-2 سانتیمتر داخل خمیر کنین، اگه همونجور موند، یعنی کافیه.امااگه دیدین برگشت، بیشتر نگه دارین.

حالا خمیر رو فشاربدین تا گاز داخلش دربیاد و سریع 1-2 دقیقه ورز بدین، در مرحله شکل دادن، هم میتونین یک چانه کامل داشته باشید هم میتونین مثل ویدئو به 4 قسمت مساوی تقسیم کنین، هر کدوموبا وردنه باز کنین و رول کنین و دوباره اینکارو تکرار کنین و داخل قالب لوف که چربکردین بزارین، یعنی هر قسمت رو رو دوبار باز کنین و رول کنین. (با این دستور حدود1120 گرم خمیر باید داشته باشید که اگه دو تا نون بشه، هرکدوم 560 گرم میشه، یعنی4 تا 140 گرمی رو پیش هم میزارین) در این مرحله خمیر اصلا بدست نمیچسبه یعنی طوری نیسکه دست زدین روی انگشتتون خمیر بیاد.

اگه لازم بود خیلی کم آرد بزنین. اگه حین رول کردن، خمیر دیدین خیلی برمیگرده، روشون دستمال بزارین و2-3 دقیقه استراحت بدین. حالا روی قالبهاتون دستمال بکشین و در محیط با بخار بزارین حجمشون دوبرابر شه.مثلا چون خونه خودش سرد بود، فر رو در دمای 50 درجه میزاره و بعدازینکه به 50 درجه رسید، 3 دقیقه صبر میکنه و فر رو خاموش میکنه و قالب رو داخل فرمیزاره، یدونه هم لیوان پر از آب جوش میزاره کنارش تا روی نانها خشک نشه.دمای داخل فر باید بین 33-38 درجه باشه.

 فر رو در دمای 170-175 درجه روشن کنین، هم از بالاو هم از پایین، در این 15 دقیقه، هم فر گرم میشه هم خمیر کامل دوبرابر میشه حجمش.روشبه آرامی شیر بمالین با فرچه.

حدود 30-40 دقیقه بپزین، اگه دیدین خیلی زود روی نانها سرخ شد، روش کاغذ آلومینیومی بزارین.این نون رواصلا زیاد نپزین چون سطحش سفت و داخلش خشک میشه.

بعد ازینکه از فر درآوردین، روش به آرامی و کم کم خامه یا کره بمالین تا آروم آروم جذب بشه و روی نونتون شفاف بشه.

داخل ظرف کاملا دربسته،در جای خنک، 1-2 روز میمونه.

🌸نکته:

برای بهترشدن کیفیت شیرینیها ؛برای هر 115 گرم آرد شیرینی پزی؛2 ق غ نشاسته ذرت استفاده کنید و 6-5 بارالککنید.

 

🍹🎄🍹🎄🍹