کیک خاگینه شیر عسلی 🍰
اين دسر مقویو خوشمزه، بسيار ساده و سريع تهيه ميشه.
✏️مواد لازم:
· تخم مرغ: 3 عدد
· آرد قنادی: 10 قاشقغذاخوری سرپر
· شیر عسلی نصف قوطی
· بکینگ پودر: 1 قاشقچایخوری سرپر
· وانیل: نوک قاشقچایخوری
· هل: نوک قاشق چایخوری
❣️🌷❣️🌷❣️🌷❣️🌷❣️🌷
برای تهیه شهد :
· شکر: دو پیمانه
· آب: یک پیمانه
· گلاب:نصف پیمانه
· زعفران: به میزاندلخواه
· کره برای چرب کردنظرف: مقداری
پیش از تهیه خاگینه شیرعسلی :
1- تخم مرغ ها را یک ربع قبل از یخچال درمی آوریم که خیلیسرد نباشد.
2- شیر عسلی را در خارج از یخچال قرار می دهیم که زیادسفت و غلیظ نباشد و راحت درون مواد جاری شود.
3- ظرف تمیز و خشک پیرکس را با کره چرب می کنیم تا بعداًمواد خاگینه را درون آن بریزیم.
🍓💞🍓💞🍓💞🍓💞🍓💞
👩🏻🍳طرز تهیه :
1- تخم مرغ ها را شکسته و در کاسه ای میریزیم و وانیلرا به آن می افزائیم. (ظرف و پره های همزن بایستی تمیز، خشک و عاری از هر نوع روغنباشد تا خاگینه بهتر پف کند)
2- سپس با همزن برقی یا دستی با درجه زیاد هم میزنیم تااز لختگی خارج شده و کمی کف کند. (حدود یک الی یک و نیم دقیقه)
3- شیرعسلی را اضافه کرده و مجدداً با درجه کم همزن، هممی زنیم.
4- سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را در دو الی سه مرحلهبه مواد می افزائیم و با درجه کم همزن هم می زنیم.
برای اینکار می توانیم از لیسک نیز استفاده نمائیم. موادرا خیلی زیاد هم نزنید چون باعث می شود پف خاگینه بخوابد.
5- سپس مواد را به آرامی درون ظرف پیرکس می ریزیم. (مناز سایز متوسط مستطیلی استفاده کردم)
6- ظرف را درون فر از قبل گرم شده (من از دمای 175 درجهسانتی گراد استفاده کردم) قرار می دهیم تا خاگینه بپزد.
برای خاگینه من حدود 20 الی 25 دقیقه طول کشید تا کمیطلایی شد. سطح خاگینه بهتر است کمی طلایی شود، این کار باعث می شود که بعد از افزودنشهد روی خاگینه زیاد له و خمیر نشود.
7- بعد از بیست دقیقه ابتدا با نوک انگشت تمیز، روی خاگینهرا لمس می کنیم و مطمئن میشویم که سطح خاگینه پخته شده است و به انگشتمان نمی چسبد.
سپس با خلال دندان تمیز خاگینه را تست می کنیم، به اینصورت که خلال دندان را درون خاگینه فرو می بریم اگر تمیز بیرون آمد یعنی خاگینه پختهاست.
ظرف را از فر درآورده و در کناری قرار می دهیم تا کاملاًسرد شود و خودش را بگیرد. اگر زود خاگینه را برش بزنیم باعث خرد و بد فرم شدنش می شویم.
8- وقتی خاگینه کاااااملاً سرد شد، لبه های خاگینه راکه به ظرف چسبیده است با چاقو جدا می کنیم تا خاگینه کاملاً از ظرف جدا شود.
این باعث راحتی کارمان خواهد شد و خاگینه خیلی راحت ازظرف جدا خواهد شد.
9- سپس با چنگال کل سطح خاگینه را با دقت سوراخ می کنیم.این کار باعث می شود که شهد کاملاً به درون خاگینه نفوذ کند.
نگران سوراخ ها نباشید بعداً حین جذب شهد و تزئین آن هابا مواد، کاملا از بین خواهد رفت.
10- سپس شکر و آب وگلاب را داخل ظرفی ریخته و روی حرارتقرار می دهیم تا شکر در آب حل شده و به جوش آید.
محلول زعفران یا پودر زعفران را به آن می افزائیم تا شربتخوشرنگ شود. چند غل که زد و از رقیقی درآمد حرارت را خاموش می کنیم.
کمی از داغی که افتاد با ملاقه طی چند مرحله روی خاگینهمی ریزیم. این زمان کوتاه باعث می شود که خاگینه شهد را جذب کند.
(بهتر است خاگینه کاملاٌ سرد و شربت کاملاً گرم باشدتا خاگینه خمیر نشود یا برعکس خاگینه گرم و شربت سرد باشد که من روش اول را ترجیح میدهم).
11- اکنون دارچین و پودر گل خشک روی خاگینه می پاشیم وبا چاقوی تیز به شکل دلخواه (لوزی، مربعی یا مثلثی) برش می زنیم.
سپس خاگینه شیر عسلی را با گردوی خرد شده، خلال پسته خردشده تزئین می نمائیم.یا اگر در قالب ریختیم آنرا برمیگردانیم و تزیبن میکنیم.
🌼نکات:
-اگر می خواهید که خاگینه را برای مدت یک الی دو روز نگهداریکنید؛توی شهددرحال جوشیدن یکی دوقطره آبلیموبریزید.
این کیک بدون فرودرقابلمه بادمکش هم درست میشه.
❤تمام
😍نوششششش جاااان